Maja Leskovšek

Šolsko leto 2014/2015, mentor izr. prof. Nataša Peršuh

The Future Overcomes Numbness

Predstavljena kolekcija je del magistrskega projekta, ki temelji na raziskovanju oblikovalske fikcije kot metode za razvoj koncepta pri oblikovanju kolekcije oblačil. Pomen oblikovalske fikcije je, da osvobodi oblikovanje izpod nareka industrije, zahtev trga, ekonomskih in političnih razmer ter trenutnih tehnološki zmožnosti. Oblikovalska fikcija usmerja razmišljanje k novim problemom in vprašanjem, h kritičnem ovrednotenju družbenih razmer in k provokativnemu oblikovanju. Vzpostavlja idejo novih paralelnih svetov – svetov, »ki bi lahko obstajali« in oblikuje zanje.

Avtorski koncept predstavlja distopično idejo prihodnosti, kjer pospešen razvoj tehnologije vodi v fizično in emocionalno otopelost populacije. Kolekcija poskuša ponovno izzvati občutja gledalca.

Distopični svet prihodnosti doživljamo skozi oči glavnega lika, dekleta z imenom Ru, za katerega je oblikovana predstavljena kolekcija. Ru iz domišljijskega paralelnega sveta prenaša ideje o teksturah in vizualnih senzacijah v svojo realnost. Obleče si široke silhuete, sestavljene iz kombinaciji različnih tekstur in barv, s katerimi se dobesedno dotika mimoidočih in jih izziva, da bi znova občutili.

Fotografija/Matej Zobavnik & Katarina Zakonjšek, Model/Klara Barbara Krajnc, Frizura/MareDresuraFrizure, Ličenje/Tjaša Založnik

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.