URŠKA MEDVED PREJELA NAGRADO NA ŠVEDSKEM

Študentka OTGO, Oblikovanja tekstilij in oblačil Urška Medved je na študijski izmenjavi v šolskem letu 2017/18 v okviru programa ERASMUS+ izmenjavi na Švedskem prejela nagrado na mednarodnem natečaju mladih umetnikov OLGA BIRKFELTS KONSTPRIS 2018 .

V drugem semestrskem obdobju tretjega letnika dodiplomskega študija je študentka Urška Medved opravljala študijske obveznosti na Univerzi v Gothenburgu, fakulteti HDK – Academy of Design and Crafts,  smeri Textil – Body – Space. S projektom HOME SWEET HOME, predstavljenega kot delo v nastajanju, se je v času izmenjave prijavila na natečaj mladih umetnikov Olga Birkfelst Konstpris, ki ga je razpisala Bengtsfors kommun. Med devetnajstimi prijavljenimi umetniki je prejela prvo nagrado.

Projekt Home Sweet Home je nastajal pri predmetu tkanja in pletenja. Raziskovala je pojem doma in z njim povezane omejitve. Odmaknila se je od tkanja na statvah ter se tkanja lotila ročno. Poleg tekstilnega medija je v nastali objekt vključila tudi kovino in mavec. Velik del projekta je bilo raziskovanje odnosa umetnika in objekta. Tako je nastala kocka, ki predstavljala omejitev, v njej zaprt umetnik omejenega, zaključni performans pa proces spreminjanja omejitev.
Projekt je bil razstavljen tudi v okviru študentske razstave UNEDVERK v galeriji Galleri  Hamnmagasinet v mestu Varberg, kjer je bil performans njenega projekta del otvoritvenega protokola razstave.
Projekt je delo v nastajanju, ki ga študentka razvija dalje.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.