Vpis v višji letnik, ponavljanje, dodatno leto – oddaja prošenj

Na tej strani najdete navodila, predmetnike in pogosta vprašanja, povezana z vpisom v višje letnike, dodatno leto in ponavljanje.

Na kratko o vpisu (podrobna navodila in datumi za vpis v dokumentih spodaj):

– izpolnete vpisni list

– referat vpisni list zaključi

– prejmete račun po e-pošti

– plačate račun

– s potrdilom o plačilu in študentsko izkaznico pridete po nalepko za študentsko izkaznico

– natisnete si potrdila iz VIS-a

– počakate 1.10. in pričnete s študijem

POMEMBNO OBVESTILO:

Račun boste prejeli na mail, ko potrdimo vpisni list, postopek pa se avtomatsko zaključi s plačilom prispevka za študij.

Vaš vpis bo zaključen šele takrat, ko bo sistem zaznal vaše plačilo! 

 

 

Pogosta vprašanja

Želim izbrati predmet na drugi fakulteti ali na drugem študijskem programu. Kaj moram narediti? Katere predmete si lahko izberem in za koliko KT?+
Študenti si lahko izbirne predmete, v višini 10% ECTS študijskega programa, izberete tudi na drugih programih NTF oz. drugih članicah UL, in sicer:
– 1. stopnja: v višini 18 KT (za celoten študij, ne posamezno leto),
– 2. stopnja: v višini 12 KT  (za celoten študij, ne posamezno leto).

Postopek: Ko boste preko VIS-a izbirali izbirne predmete, bodo na voljo le predmeti iz vašega programa.
Izberite predmete svoje smeri, nato pa obrazec za izbor predmetov izven matične fakultete ali študijskega programa  pošljite po e-pošti v referat. Obrazec morate dostaviti ob vpisu oz. najkasneje do 25. 9. za naslednje študijsko leto.

 

Obštudijska dejavnost – kot izbirni predmet želim izbrati športno aktivnost ali drug projekt (COD-UL)+

V študijskem letu 2023/2024 Center za obštudijsko dejavnost Univerze v Ljubljani razpisuje 23 kreditno ovrednotenih dejavnosti, na katere se lahko vpišete v sklopu splošne zunanje izbirnosti in pridobite 3 ali 4 ECTS  kreditne točke. Ponudba zajema vsebine s področja varovanja okolja, osebnega in profesionalnega razvoja, govornega sporočanja in nastopanja, mednarodnega projektnega dela, socialnih inovacij za izzive dolgožive družbe, orkestrsko igro in športne dejavnosti. Ponudba in informacije o vpisu so dostopne na povezavi www.uni-lj.si/obstudijske_dejavnosti/ects_obstudijske_dejavnosti_cod_ul/ponudba.

 

Izbor opravite kot zunanjo izbirnost (opisano v zavihku zgoraj).

 

Ali lahko izbirni predmet zamenjam, če mi ni všeč?+

Izbirne predmete lahko menjate samo do 30.9. za naslednje študijsko leto, zato priporočamo, da si pred izbiro dobro pregledate zbornike študijskih programov, kjer so opisani predmeti.

Če se odločite za zamenjavo predmeta vaše študijske smeri, to sporočite v referat po e-pošti: referat-otgo@ntf.uni-lj.si

Menjava po tem datumu žal ni več mogoča. 

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.