Vpis v višji letnik v študijskem letu 2018/19

Na tej strani boste našli vse potrebne informacije za vpis v študijskem letu 2018/19.

Navodila za vpis v višji letnik za študijsko leto 2018/2019+

Vpis bo potekal preko Študentskega informacijskega sistema VIS, povezava VIS-MONT http://www.ntf.uni-lj.si/ntf/studij/referat/referat-mont/vis/ in sicer boste imeli možnost izpolnjevati elektronski vpisni list od predvidoma 1.8.2018, v kolikor boste seveda izpolnjevali pogoje za vpis v višji letnik.

Za vstop v VIS potrebujete digitalno identiteto. Če ste pozabili geslo za VIS, si ga lahko ponastavite na ID portalu Univerze http://id.uni-lj.si/

Izpolnjen in podpisan vpisni list lahko v času uradnih ur oddate v referat ali ga pošljete po pošti in sicer najkasneje do 25.9.2018! K vpisnemu listu priložite:
– kuverto formata A5  vašim imenom in naslovom (za potrdila o vpisu), v katero priložite študentsko izkaznico (da vam nanjo damo nalepko)
podpisano pogodbo (velja za podiplomskih študij in študente dodiplomskega in magistrskega študija, ki plačujejo šolnino), ki jo najdete v VIS-u (Tiskanje – Natisni priloge)
– izpolnjen LPP obrazec za javni prevoz (če želite)

Po prejemu vpisnega lista vam bomo na vaš elektronski naslov poslali račun za vpisnino. S potrdilom o plačilu lahko v referatu prevzamete potrdila o vpisu in dobite nalepko za študentsko izkaznico ter morebitna druga potrdila.

Študenti, ki izpolnjujete pogoje za ponavljanje letnika (ustrezno št. KT glede na študijski program) in se želite ponovno vpisati v isti letnik, (pa do sedaj še niste ponavljali ali menjali študijskega programa), v študentski referat sporočite, da vam odpremo vpisni list za ponavljanje.

NE POZABITE – ZADNJI DAN ZA VPIS JE PETEK 28.9.2018!!!

Morebitne zamenjave izbirnih predmetov lahko opravite do 8.10.2018 za zimski semester in do 31.10.2018 za letni semester. Prošnjo za zamenjavo predmeta najdete na spletni strani študentskega referata.

Navodila za vpis v dodatno leto (absolventski status) za študijsko leto 2018/2019+

Navodila za vpis najdete pod Navodili za vpis v višji letnik za študijsko leto 2018/2019.

Kdor je ponavljal ali menjal študijski program ali smer po 1.10.2012, nima možnosti vpisa v absolventski status oz. »dodatno leto«.

Za morebitni ponovni vpis v zaključni letnik študija (podaljšanje statusa ob upravičenih razlogih) je potrebno vložiti prošnjo. Navodila za oddajo prošenj najdete pod Navodili za oddajo prošenj za vpis brez opravljenih obveznosti za študijsko leto 2018/19.

NE POZABITE – ZADNJI DAN ZA VPIS JE PETEK 28.9.2018!!!

Pogoji za vpis v višji letnik oz. za ponovni vpis v letnik 2018/19+
Navodila za oddajo prošenj za vpis brez opravljenih obveznosti za študijsko leto 2018/19+

Oddaja prošenj poteka preko informacijskega sistema VIS in sicer boste prošnje lahko vnašali od 10. – 13.9.2018.
V referat pa morate natisnjene in podpisane prošnje oddati do 14.9.2018 do 12h. Na VIS-u boste lahko spremljali v kateri fazi reševanja je vaša vloga. Prav tako boste preko VIS-a dobili vpogled v sklep o rešitvi vaše vloge.

Prošnja gre v obravnavo šele, ko v študentski referat prejmemo podpisano pisno vlogo s prilogami!

Rešitev vaše prošnje boste videli v VIS-u predvidoma 21.9.2018. Pisni sklep z rešitvijo prošnje boste naknadno prejeli tudi po pošti, na naslov, naveden v VIS-u.

Skladno z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov vam informacij o rešitvi vaše prošnje ne posredujemo po telefonu.

NAVODILA ZA ODDAJO PROŠENJ 2018-2019

Vrste prošenj+
Kaj moram narediti če želim izbrati predmet na drugi fakulteti ali drugem študijskem programu+

Študenti si lahko izbirne predmete izberete tudi na drugih programih NTF oz. drugih članicah UL. Število kreditnih točk, ki jih lahko pridobite na ta način je odvisno od vašega študijskega programa.

Postopek je sledeč:

  1. Na vpisnem listu ob vpisu izberete enega od naših ponujenih predmetov.
  2. Izpolnite obrazca Zamenjava izbirnega predmeta in Vpis zunanjih izbirnih predmetov na drugih fakultetah. Oba obrazca (na koncu te strani) oddate v referat:
  • do 8.10.2018, če gre za predmete zimskega semestra
  • do 31.10.2018, če gre za predmete letnega semestra

V vašem elektronskem indeksu vam bomo, po prejemu teh obrazcev in potrditvi zamenjave na seji oddelka, zamenjali predmete.

Zamenjava_izbirnega_predmeta

Vpis_zunanjih_izbirnih_predmetov_na_drugih_fakultetah

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.