Vpis v višji letnik v študijskem letu 2020/21 za že vpisane študente

Na tej strani boste našli vse potrebne informacije za vpis v študijskem letu 2020/21.

Navodila za vpis v višji letnik za študijsko leto 2020/2021+

Vpis bo potekal preko Študentskega informacijskega sistema VIS, povezava VIS-MONT http://www.ntf.uni-lj.si/ntf/studij/referat/referat-mont/vis/ in sicer boste imeli možnost izpolnjevati elektronski vpisni list od predvidoma 1.8.2020, v kolikor boste seveda izpolnjevali pogoje za vpis v višji letnik.

Za vstop v VIS potrebujete digitalno identiteto. Če ste pozabili geslo za VIS, si ga lahko ponastavite na ID portalu Univerze http://id.uni-lj.si/

Izpolnjen in podpisan vpisni list lahko v času uradnih ur oddate v referat ali ga pošljete po pošti in sicer najkasneje do 28.9.2020! 

Po prejemu vpisnega lista vam bomo na vaš elektronski naslov poslali račun za vpisnino.

Po plačilu vpisnine si boste potrdila o vpisu sami natisnili iz VIS-a. Greste na MOJI PODATKI – Potrdilo o vpisu. Natisnete si lahko potrdila za študijska leta, v katerih ste imeli status študenta. Natisnete si lahko potrdilo v slovenskem ali angleškem jeziku.

Študenti, ki izpolnjujete pogoje za ponavljanje letnika (ustrezno št. KT glede na študijski program) in se želite ponovno vpisati v isti letnik, (pa do sedaj še niste ponavljali ali menjali študijskega programa), v študentski referat do 21.9.2020 sporočite, da vam odpremo vpisni list za ponavljanje.

NE POZABITE – ZADNJI DAN ZA VPIS JE SREDA 30.9.2020!!!

 

Navodila za vpis v dodatno leto (absolventski status) za študijsko leto 2020/2021+

Navodila za vpis najdete pod Navodili za vpis v višji letnik za študijsko leto 2020/2021.

Kdor je ponavljal ali menjal študijski program ali smer po 1.10.2012, nima možnosti vpisa v absolventski status oz. »dodatno leto«.

Za morebitni ponovni vpis v zaključni letnik študija (podaljšanje statusa ob upravičenih razlogih) je potrebno vložiti prošnjo. Navodila za oddajo prošenj najdete pod Navodili za oddajo prošenj za vpis brez opravljenih obveznosti za študijsko leto 2020/21.

NE POZABITE – ZADNJI DAN ZA VPIS JE SREDA 30.9.2020!!!

Pogoji za vpis v višji letnik oz. za ponovni vpis v letnik 2020/21+

PRESTOPNI POGOJI 2020-2021 dodiplomski

Študenti, ki izpolnjujete pogoje za ponavljanje letnika (ustrezno št. KT glede na študijski program) in se želite ponovno vpisati v isti letnik, (pa do sedaj še niste ponavljali ali menjali študijskega programa), v študentski referat do 21.9.2020 sporočite, da vam odpremo vpisni list za ponavljanje.

Navodila za oddajo prošenj za vpis brez opravljenih obveznosti za študijsko leto 2020/21+

Oddaja prošenj poteka preko informacijskega sistema VIS in sicer boste prošnje lahko vnašali od 8. – 11.9.2020.
V referat pa morate natisnjene in podpisane prošnje oddati do 14.9.2020 do 12h. Na VIS-u boste lahko spremljali v kateri fazi reševanja je vaša vloga. Prav tako boste preko VIS-a dobili vpogled v sklep o rešitvi vaše vloge.

Prošnjo oddajte, tudi če še čakate na rezultate izpita. V kolikor boste naknadno izpolnili pogoje za redni vpis, se vaša prošnja zavrže. Po 11.9.2020 namreč ne bo več mogoče oddati prošnje za pogojni vpis.

Prošnja gre v obravnavo šele, ko v študentski referat prejmemo podpisano pisno vlogo s prilogami!

Rešitev vaše prošnje boste videli v VIS-u predvidoma 21.9.2020.

Skladno z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov vam informacij o rešitvi vaše prošnje ne posredujemo po telefonu.

VRSTE PROŠENJ IN NAVODILA ZA ODDAJO PROŠENJ 2020-2021

 

Kaj moram narediti če želim izbrati predmet na drugi fakulteti ali drugem študijskem programu+

Študenti si lahko izbirne predmete izberete tudi na drugih programih NTF oz. drugih članicah UL. Število kreditnih točk, ki jih lahko pridobite na ta način je odvisno od vašega študijskega programa.

Morebitne zamenjave izbirnih predmetov lahko opravite do 8.10.2020 za predmete zimskega semestra in do 31.10.2020 za  predmete letnega semestra.

Postopek je sledeč:

  1. Na vpisnem listu ob vpisu izberete enega od naših ponujenih predmetov.
  2. Izpolnite obrazca Zamenjava izbirnega predmeta in Vpis zunanjih izbirnih predmetov na drugih fakultetah. Oba obrazca (najdete ju na koncu te strani) oddate v referat:
  • do 8.10.2020, če gre za predmete zimskega semestra
  • do 31.10.2020, če gre za predmete letnega semestra

V vašem elektronskem indeksu vam bomo, po prejemu teh obrazcev in potrditvi zamenjave na seji oddelka, zamenjali predmete.

Zamenjava_izbirnega_predmeta

Izbira predmeta na drugi fakulteti ali programu

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.