Študenti s posebnim statusom

Posebni status je status:

  • študenta vrhunskega športnika,
  • študenta priznanega umetnika,
  • študenta, ki se udeležuje (področnih) mednarodnih tekmovanj,
  • študenta starša,
  • študenta s posebnimi potrebami.

Vse o posebnem statusu si lahko preberete v Pravilniku o študentih s posebnimi statusom (UL).

Vlogo za pridobitev statusa študenta s posebnim statusom je potrebno oddati v začetku študijskega leta v referat. Na naših straneh najdete tudi Obrazec za uveljavljanje statusa študenta s posebnim statusom.

Pooblaščena oseba za delo s študenti s posebnim statusom

Študentom s posebnim statusom med drugim svetuje o pridobitvi statusa, o posebnih prilagoditvah okolja in študijskega procesa ter o pravicah in dolžnostih študentov.

Tina Premelč, karierna svetovalka
tina.premelc@ntf.uni-lj.si
01/2003-297
Kabinet 208, Snežniška ulica 5

Tutor učitelj za študente s posebnimi potrebami

doc. dr. Goran Vižintin
goran.vizintin@guest.arnes.si

Ko nujno potrebujete pomoč v duševni stiski, pa je nekaj informacij na voljo tudi povezavi.

Vrhunski šport in študij

Vrhunski športniki vlagajo večino časa in energije v športni trening in tekmovanja, zato so pogosto odsotni od pedagoškega procesa na vseh stopnjah izobraževanja, kar vpliva na uspešnost pri pridobivanju izobrazbe. Prepogosto se zgodi, da se vrhunski športniki ob zaključku športne kariere soočijo s težavami pri izgradnji izven-športne kariere, saj mnogi nimajo ustrezne izobrazbe in potrebnih izkušenj. Zato je pomembno, da si izobrazbo pridobijo v času, ko se tekmovalno ukvarjajo s športom. Izobraževalne institucije športnikom omogočamo prilagoditve, ki lahko olajšajo izobraževanje in pomagajo, da bodo kljub intenzivni vključenosti v vrhunski šport dosegli želeno poklicno izobrazbo.

Naravoslovnotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani spodbuja športnike k pridobitvi posebnega statusa vrhunskega športnika, ki si ga lahko pridobijo na podlagi zgoraj omenjenega pravilnika. Status jim omogoča prilagoditve študija za lažje usklajevanje časa študija in športnih obveznosti. Da naša fakulteta nudi športnikom prijazno izobraževanje, potrjuje tudi dodeljen certifikat Športnikov prijazno izobraževanje, ki smo ga prejeli s strani Olimpijskega komiteja Slovenije, kar športnikom omogoča razvoj dvojne kariere.

Informacije o certifikatu so objavljene na spletni strani OKS-ZŠZ.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.