Poletna šola za dijake: Več kot 360 priložnosti, ki čakajo nate

Odločitev za izbiro študija ni vedno najlažja, zato vas, če imate doma nadebudnega dijaka ali dijakinjo 1., 2. ali 3. letnika srednje šole, vljudno vabimo, da jim predstavite možnost obiska poletne šole »Več kot 360 priložnosti, ki čakajo nate«. Prijava na poletno šolo, ki jo organiziramo v Kariernih centrih UL, je brezplačna, prav tako pa bodo vsebine v celoti potekale preko spleta, kar pomeni enostavno udeležbo. Je torej kot nalašč za vse dijake in dijakinje, ki se še odločajo glede nadaljevanja študija.

V tednu od 24. do 28. avgusta 2020 bodo tako dijaki in dijakinje imeli možnost, da spoznajo svoje interese, talente in osebnostne lastnosti ter raziščejo, kateri poklic je pravi za njih. V okviru tedna poletne šole bodo lahko virtualno obiskali kar 20 fakultet in njihovim študentom ter zaposlenim zastavili vsa vprašanja, ki jih pestijo. Zadnji dan, v petek, bodo na štirih okroglih mizah lahko spoznali štiri sklope različnih poklicev – Kariera v komuniciranju, Kaj dela bio …?, Ko bom velik_a, bom inženir_ka in Zanima me delo z ljudmi. Na vsaki okrogli mizi bodo alumni UL predstavili svojo karierno pot, dijaki pa bodo tako lahko res spoznali, kaj točno delajo določeni poklici. Za vse tiste, ki še niso odločeni, bodo v času poletne šole na voljo tudi individualna svetovanja.

Program je zasnovan tako, da si dijaki lahko sami prilagodijo urnik in obiščejo tiste predstavitve ter delavnice, ki jih zanimajo. Podroben program najdete na spletni in na Facebook strani Kariernih centrov Univerze v Ljubljani.


Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Lep pozdrav,

Ekipa Kariernih centrov UL

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.