Uvod v strojništvo

Študent osvoji osnovno znanje za komunikacijo s strokovnjaki z drugih tehničnih področij. Pridobi osnovno znanje o tehniški dokumentaciji, grafičnem upodabljanju tehničnih zamisli in objektov, seznani se z najpomembnejšimi strojnimi elementi, sklopi in stroji, ki so običajno uporabljeni v strojih in napravah za izdelavo materialov. Spozna metode dimenzioniranja osnovnih strojnih elementov s poudarkom na elementih, pomembnih za kakovostno in stabilno izdelavo materialov in polizdelkov, pridobi osnovno znanje o obremenitvah pogonskih in drugih delov strojev, spozna osnovne karakteristike in dopustne obremenitve pogonskih strojev, pridobi sposobnost za določitev kritičnih mest za nastanek poškodb in zlomov pogonskih delov ter iskanje vzrokov za to. Študent pridobi osnovno znanje o vzdrževanju strojev, vplivu strojev in naprav na okolje in ljudi ter ukrepih za zmanjšanje negativnih učinkov.

Metarulške tehnologije (VS)

StopnjaLetnikSemesterETCS
1115

Kontaktne ure

PredavanjaSeminarjiVajeOstaloΣ
45030075

Izvajalci

Učitelj
Asistent
Tehniški sodelavec

Izpitni roki

Datum
Ura
Prostor
Študij
Opomba
8. 9. 2020 08/09/2020 08:0008/09/2020 09:00Europe/LjubljanaUvod v strojništvo (VSŠ-MT-BO)Študij: redni in izredni, Opomba: /P106 - Aškerčeva 12 OMMinfo@ntf.uni-lj.sifalseDD/MM/YYYY
8.00
P106 - Aškerčeva 12
redni in izredni
/

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.