Uvod v strojništvo

Študent osvoji osnovno znanje za komunikacijo s strokovnjaki z drugih tehničnih področij. Pridobi osnovno znanje o tehniški dokumentaciji, grafičnem upodabljanju tehničnih zamisli in objektov, seznani se z najpomembnejšimi strojnimi elementi, sklopi in stroji, ki so običajno uporabljeni v strojih in napravah za izdelavo materialov. Spozna metode dimenzioniranja osnovnih strojnih elementov s poudarkom na elementih, pomembnih za kakovostno in stabilno izdelavo materialov in polizdelkov, pridobi osnovno znanje o obremenitvah pogonskih in drugih delov strojev, spozna osnovne karakteristike in dopustne obremenitve pogonskih strojev, pridobi sposobnost za določitev kritičnih mest za nastanek poškodb in zlomov pogonskih delov ter iskanje vzrokov za to. Študent pridobi osnovno znanje o vzdrževanju strojev, vplivu strojev in naprav na okolje in ljudi ter ukrepih za zmanjšanje negativnih učinkov.

Metarulške tehnologije (VS)

StopnjaLetnikSemesterETCS
1115

Kontaktne ure

PredavanjaSeminarjiVajeOstaloΣ
4503075150

Izvajalci

Učiteljprof.dr.Milan Terčelj
Asistent
Tehniški sodelavec

Izpitni roki

Datum
Ura
Prostor
Študij
Opomba
20. 6. 2024 20/06/2024 09:0020/06/2024 10:00Europe/LjubljanaUvod v strojništvo (VSŠ-MT-BO)Študij: redni in izredni, Opomba: /. OMMblaz.karpe@ntf.uni-lj.sifalseDD/MM/YYYY
9.00
.
redni in izredni
/
9.00
.
redni in izredni
/
9.00
.
redni in izredni
/
Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.