“FireEater” in “Cotton Miracle” inovaciji

30.1.2019 je na Dunaju potekal dogodek Start:IP, razvojno-poslovna srečanja med raziskovalci, podjetniki in investitorji.
Na dogodku je sodelovalo 15 raziskovalcev iz Avstrije, Madžarske in Slovenije. Univerzo v Ljubljani so zastopali: Jelena Vasiljević iz NTF; Nika Kruljec in Matjaž Ravnikar iz FFA, Alan Kacin iz ZF, Tomaž Podobnikar iz FGG ter Marija Čolović iz Kemijskega inštituta. Vsak od njih je predstavil in zagovarjal svojo inovacijo pred strokovno in podjetniško javnostjo.
Iz NTF sta se predstavili dve inovaciji in sicer CoTTon Miracle ter FireEater, obe razviti v sodelovanju s Kemijskim Inštitutom. »Cotton Miracle« ali lotusov efekt je bombaž, ki ima visoko-pralno obstojne vodo- in oljeodbojne lastnosti. »FireEater« so ognjevarna samo-ugasljiva tekstilna vlakna z visoko dodano vrednostjo.
Obe tehnologiji sta bili izbrani na tekmovanje, saj sta tržno zelo zanimivi, z zaščiteno intelektualno lastnino ter na dovolj visoki stopnji tehnološke pripravljenosti.
Inovaciji sta bili odlično sprejeti in se potegujeta za laskavi naziv »najboljša predstavitev«.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.