Novice

5
Mar
Oddaja “Petek brez pravil” na Prvem programu Radia Slovenije je gostila našo sodelavko, asist. dr. Tanjo Podbevšek. Tema pogovora je bila označevanje velikostnih številk oblačil pri nas, v Evropi in svetu in možnosti njihovega poenotenja. Pogovor lahko poslušate tukaj. Vir slike: Radio Prvi.
5
Mar

Nogavičarski muzej na Polzeli

5. 3. 2021, ob 7.50, napisal/-a TOI
“Namen je lepe stvari iz tega dolgega obdobja predstaviti na zanimiv način, ki bo dopadljiv tako domačinom, tistim, ki so to zgodbo pomagali graditi, in tistim, ki o tem nič ne vejo. Se pravi sodoben interpretacijski center z lepimi zgodbami. Predstavili bomo dobre stvari, ki jih je tovarna doživela.” V spomin na nogavičarsko tradicijo na ... Preberite več
19
Feb
Študentka Marika o študiju Načrtovanja tekstilij in oblačil.
19
Feb
Študentka Nina o študiju Tekstilnega in oblačilnega inženirstva.
11
Feb
“Študij tekstilstva je izpolnil vsa moja pričakovanja”, pravi Maruša, študentka Tekstilnega in oblačilnega inženirstva. Več si lahko pogledate v spodnjem videu ali na povezavi. Vpiši študij tekstilstva tudi ti. Pridruži se nam na virtualnih Informativnih dnevih 2021, ki bodo potekali 12. in 13. februarja 2021. Se vidimo 🙂
11
Feb

Je študij tekstilstva pravi zame?

11. 2. 2021, ob 9.22, napisal/-a TOI
Seveda je, če: te zanimajo tekstilni materiali in njihove lastnosti, te zanima načrtovanje tekstilij, oblačil, tekstilij za notranjo opremo ter tehnični tekstil, te zanima, kako tekstilijam izboljšati lastnosti, jih pobarvati ali potiskati, želiš izboljšati svet, se naučiti trajnostnega razmišljanja in načrtovati okolju prijazne tekstilne izdelke, bi rad/a spoznal/a kako interdisciplinaren je svet tekstilij, si želiš ... Preberite več
10
Feb
“Tekstilstvo ni zgolj oblačilna industrija, ampak so to materiali, ki so lahko uporabni v različnih segmentih”, pravi Karla Prelog, univ. dipl. inž. tekst., zaposlena v podjetju Donar d.o.o.
28
Jan

Študentski in raziskovalni projekti

28. 1. 2021, ob 11.14, napisal/-a TOI
Vas zanima s čim se na katedri poleg študija tudi ukvarjamo? Oglejte si aktualizirano stran naših študentskih in raziskovalnih projektov.    
13
Jan
Izšla je nova, prva številka revije Tekstilec v letu 2021 (1/2021). Kaj prinaša tokratna izdaja si oglejte tukaj.  
12
Jan

Širok spekter raziskav doktorskega študija

12. 1. 2021, ob 9.18, napisal/-a TOI
Prelistajte posodobljeno spletno stran doktorskih dizertacij s področja raziskav v tekstilstvu, grafiki in tekstilnem oblikovanju.

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.