Karierni dan SPID – Tekstilna podjetja se predstavijo

V četrtek, 12.5.2022, smo v okviru Kariernega dneva SPID na Oddelku za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje Naravoslovnotehniške fakultete gostili predstavnike treh uspešnih tekstilnih podjetij, in sicer g. Simeona Špruk, direktorja podjetja Tekstina d.o.o., ga. Heleno Zidarič, direktorico podjetja Inplet pletiva d.o.o. in dr. Petro Kovačič, vodjo razvoja in raziskav v podjetju Beti d.d.

Vsi gostujoči so predstavili svoja podjetja in njihovo naravnanost k trajnostni proizvodnji in krožnemu gospodarstvu, pri čemer stremijo k zniževanju vpliva proizvodnje na okolje in ponovni uporabi recikliranih materialov. Izpostavili so tudi pomembnost njihovih izdelkov na evropskem tržišču, kjer kot dobavitelji tkanin in pletiv sodelujejo z najuglednejšimi modnimi oblikovalci,  močno uveljavljeni pa so tudi na področju tehničnih tekstilij, kot so npr. tekstilije za osebno zaščito, tekstilije za šport in prosti čas ter medicinskih tekstilij. Predstavniki podjetij so izrazili potrebo po zaposlovanju več novih tekstilnih tehnologov na vseh področjih izdelave njihovih produktov in predstavili svoja pričakovanja pri iskanju novih kadrov. Dogodek je bil odlična priložnost za študente tekstilstva, ki so s svojo številčno udeležbo izkazali veliko zanimanje in se s svojimi vprašanji glede iskanja prve zaposlitve vključili v pogovor z vsemi predstavniki podjetij.

V kolikor so gostujoči predstavniki podjetij v vas spodbudili zanimanje in bi radi nadaljevali svojo karierno pot v katerem izmed treh predstavljenih podjetij, bodisi v obliki zaposlitve ali opravljanja praktičnega usposabljanja, se lahko obrnete na ga. Tino Premelč (tina.premelc@ntf.uni-lj.si), ki vam bo posredovala kontakt podjetja in vam z veseljem pomagala pri pripravi prošnje za delo.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.