Prof. dr. Alenka Pavko Čuden – finalistka nacionalnega izbora »Prometej znanosti za odličnost v komuniciranju« za leto 2022

Slovenska Znanstvena fundacija (SZF) od leta 2003 dalje podeljuje priznanja Prometej znanosti za odličnost v komuniciranju. Priznanje se podeljuje posameznikom, skupinam državljanov in organizacijam za kakovostno, pomembno in učinkovito komuniciranje znanosti določeni ali splošni javnosti na Slovenskem. Priznanje se podeljuje za izjemne dosežke komuniciranja znanosti v obliki poljudnoznanstvenih in strokovnih publikacije v različnih medijih.

Na Oddelku za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje, NTF, smo za priznanje predlagali prof. dr. Alenko Pavko Čuden. Člani komisije za izbor, ki ji je predsedoval Samo Kranjec, ter predsednik uprave SZF dr. Edvard Kobal, so med 23 kandidati izbrali Alenko Pavko Čuden med tri finaliste nacionalnega izbora »Prometej znanosti za odličnost komuniciranj« za leto 2022. Častno listino je prejela za učinkovito, ustvarjalno in vzgledno komuniciranje znanosti ter popularizacijo tekstilne stroke, saj njena obsežna bibliografija zajema poleg številnih znanstvenih in strokovnih publikacij tudi 166 poljudnih člankov, v katerih predvsem mlajšim bralcem na poljuden in kreativen način predstavlja tekstilne materiale in tehnike.

prof. dr. Matejka Bizjak

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.