Psihosocialna pomoč za študente in zaposlene

V času koronavirusa se mnogi ljudje znajdejo v duševni stiski, saj živimo v razmerah, ki jih nismo vajeni in od nas zahtevajo prilagoditve, ki niso v skladu s človeško naravo. Človek je po naravi družbeno bitje, zdaj pa smo vse bolj potisnjeni v izolacijo. Študentom in sodelavcem Univerze v Ljubljani je na voljo Psihosocialna svetovalnica, pomoč pa lahko poiščete tudi zunaj Univerze.

Psihosocialna svetovalnica je trenutno na voljo prek spleta ali telefona (Skype, Viber …). Na njihovi spletni strani boste našli podatke o svetovalcih in njihove kontakte. Na voljo so študentom in sodelavcem Univerze v Ljubljani ne glede na to, ali potrebujete le spodbuden ali pa poglobljen pogovor.

Nasvete študentov psihologije lahko spremljate na Facebook profilu @psiho.dezinfekcija ali Instagram profilu @psihodezinfekcija. Naročite se lahko tudi na brezplačno svetovanje prek posebnega obrazca.

V Kariernih centrih Univerze v Ljubljani so zbrali spletna predavanja na temo duševnega zdravja, ki so vam na voljo tukaj pod naslovom Spletna izobraževanja.

Pomoč lahko poiščete tudi zunaj Univerze v Ljubljani. Na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravjenajdete številne kontakte, kamor se lahko obrnete po brezplačno psihosocialno pomoč.

Če potrebujete pomoč, jo poiščite; s tem boste pomagali sebi in drugim.

Vir: Univerza v Ljubljani

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.