Tretje transnacionalno srečanje konzorcija projekta CLEANTEX

Terrassa (Barcelona), 21/10/2021

V četrtek, 21. oktobra 2021, je v mestu Terrassa (Barcelona) v Španiji potekalo tretje transnacionalno konzorcijsko srečanje v okviru projekta CLEANTEX. Srečanje, ki je v celoti potekalo v živo, je gostil partner  LEITAT.

Sestanek se je pričel z dobrodošlico gostiteljskega partnerja in koordinatorja projekta Kaunas University of Technology (KTU).

V nadaljevanju so vodje Intelektualnih Rezultatov (IR) poročali o sedaj opravljenih aktivnostih:

IR1. ENVIPARK je predstavil makrostrukturo (program in metodologija) in mikrostrukturo (vsebino) spletne učilnice (MOOC) ter partnerjem podal vsa potrebna navodila za pripravo vsebin modulov in enot v naslednjih mesecih.

IR2. ENSAIT je predstavil predlog makrostrukture tabora ”bootcamp”, ki ga sestavljajo praktični ​​primeri in izzivi s področja tekstilstva za študente, ki se bodo udeležili poletne šole, ki bo potekala od 4. do 8. julija 2022 v Ljubljani in jo bo gostila Univerza v Ljubljani (UL).

IR3. LEITAT je predstavil e-knjigo s praktičnimi primeri o uporabi vrednotenja okoljskega vpliva (LCA) in eko-oblikovanja v sodobni tekstilni industriji, ki bo služila kot orodje trenerjem in študentom v času poletne šole v Ljubljani.

Nato je AEI Tèxtils poročal o razvoju spletne strani projekta  in pojavnosti projekta na družbenih omrežjih. Podal je tudi nekaj povratnih informacij o komunikacijskih aktivnostih partnerjev.

Cre.Thi.Dev. je pripravil analizo kakovosti projekta. Pri tem je poudaril, da je bilo dosedanje delo konzorcija odlično ter partnerje spodbudil, da takšno tudi ostane.

Na sestanku je bil določen tudi okvirni datum naslednjega transnacionalnega projektnega sestanka, ki bo potekal v mesecu aprilu 2022 v Torinu v Italiji.

Več informacij: info@cleantexproject.eu in https://cleantexproject.eu/

Slika: CLEANTEX partnerji med sestankom.

 

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.