Uspešno izpeljali poletno šolo CLEANTEX!

V okviru EU projekta CLEANTEX smo od 4. do 8. julija 2022 na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani uspešno izvedli poletno šolo, ki se je je udeležilo dvaindvajset študentov in devet mentorjev iz treh univerz članic projekta, in sicer Kaunas University of Technology iz Litve, ENSAIT, Ecole Nationale Supérieure des Arts et Industries Textiles iz Francije in Univerze v Ljubljani iz Slovenije.

Osrednja tema poletne šole, ki je potekala v obliki hekatona, je bila vpeljava krožnega gospodarstva in eko-dizajna v nov proizvodnji proces navideznega tekstilnega podjetja. Študentje so bili razdeljeni v pet skupin in so pri reševanju problema tekstilnega podjetja imeli na razpolago različne učne pripomočke in orodja, med njimi spletno učilnico CLEANTEX z enaindvajsetimi video predavanji na temo vpeljave krožnega gospodarstva in eko-dizajna v tekstilstvu ter e-knjigo s praktičnimi primeri izvajanja LCA in eko-dizajna v tekstilnih podjetjih. Organizirali smo tudi obiske tovarn Tekstina d.o.o. v Ajdovščini in AquafilSLO v Ljubljani ter skladišča ribiških mrež tovarne AquafilSLO v Ajdovščini.

Poletno šolo smo zaključili s študentskimi predstavitvami najbolj trajnostnih rešitev za virtualno tekstilno podjetje. Študentje so za uspešno udeležbo na poletni šoli prejeli certifikat. Učni načrt poletne šole je potrdil Senat Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani in ga ovrednotil s 4 ECTS kreditnimi točkami.

Foto galerija.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.