Praktikum meritve in regulacije

Študent pridobi temeljno znanje o meroslovju. Nauči se osnovnih merilnih metod. Seznani se z lastnostmi različnih vrst merilnih instrumentov. Razume motnje in pogreške, ki nastopajo v merilni tehniki, in jih zna interpretirati. Spozna se z električnim merjenjem fizikalnih veličin. Nauči se obdelave merilnih podatkov v obliki toplotne bilance in razume regulacijo razmernika zraka in temperature, ki je bistven parameter za pravilen potek večine tehnoloških procesov. Vsebine: osnovne meroslovja, statične in dinamične karakteristike signalov, obnašanje merilnih sistemov, verjetnost in statistika, merska negotovost, merilni instrumenti in naprave, električno merjenje fizikalnih veličin, izdelava algoritmov za obdelavo merilnih podatkov v obliki toplotne bilance in regulacija temperature peči.

Metarulške tehnologije (VS)

StopnjaLetnikSemesterETCS
1235

Kontaktne ure

PredavanjaSeminarjiVajeOstaloΣ
15045060

Izvajalci

Učitelj
Asistent
Tehniški sodelavec

Izpitni roki

Datum
Ura
Prostor
Študij
Opomba
20. 2. 2020 20/02/2020 09:0020/02/2020 10:00Europe/LjubljanaPraktikum meritve in regulacije (VSŠ-MT-BO)Študij: redni, Opomba: /LP-S3 - Lepi pot 11 / Pritličje OMMinfo@ntf.uni-lj.sifalseDD/MM/YYYY
9.00
LP-S3 - Lepi pot 11 / Pritličje
redni
/

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.