Naše raziskave priznane s strani znanstvenega odbora za ognjevarne polimerne materiale

Povzetek “key note” predavanja, ki ga je predstavila doc.dr. Jelena Vasiljević na “The biennial European Meeting on Fire Retardant Polymeric Materials” (FRPM19) v Turku na Finskem maja 2019, je bil objavljen v posebni številki Pinfa Newsletter št. 105, oktober 2019. V okviru predavanja, je doc.dr. Jelena Vasiljević predstavila najnovejše dosežke raziskovalnega projekta “Razvoj novih trajnostnih ognjevarnih poliamidnih vlaken”, ki ga financira Javna agencija za raziskovalno dejavnost ARRS.

Poleg tega lahko v tem biltenu preberete tudi o osvajanju 1. nagrade na tekmovanju za najboljši plakat na FRPM19 od strani avtorjev: Marija Čolović, Jelena Vasiljević, Barbara Simončič, Ivan Jerman, Andrej Demšar z raziskavo z naslovom “Novi ognjevarni poliamid 6 copolimer za predenje tekstilnih filamentov iz taline”. Ta nagrada poudarja plodno sodelovanje med Naravoslovnotehniško fakulteto Univerze v Ljubljani in Kemijskim Inštitutom Slovenija.

Pinfa Newsletter objavlja najnovejše informacije o požarni varnosti, fosforjevih, inorganskih in dušikovih ognjevarnih sredstev, novih razvojih, novih aplikacijah, predpisih ter zdravju in okolju v Evropi in po svetu. Pinfa Newsletter pripada pinfi, ki je združenje fosforjevih, inorganskih in dušikovih ognjevarnih sredstev in tudi predstavlja sektorsko skupino v Cefic-u (European Chemical Industry Council).

Za več informacij kliknite na povezavo.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.