Virtualna razstava »Heroji«

Študenti 1. stopnje tekstilstva (Načrtovanje tekstilij in oblačil ter Tekstilno in oblačilno inženirstvo) so pri izbirnem predmetu Usnje in krzno pod mentorstvom izr. prof. dr. Marije Gorjanc izdelali usnjene predmete na temo »Heroji«.

Pojem »Heroji« je vsak študent razumel po svoje in temu primerno izdelal usnjen predmet. Izdelki so zapestnica, ki nas spomni na otroke obolele z rakom – junake 3. nadstropja; pas za telo, ki opozarja na problematiko oprav ženskih herojk, ki temelji na pretirani objektifikaciji ženskih teles; denarnica, ki spodbuja, da ne zadržimo ves denar zase, ampak ga delimo s tistimi, ki ga nimajo; etui za vizažiste, ki z nekaj potezami čopiča izboljšajo našo samozavest; maska ali torba junaka, ki nas opomni, da je potrebno zaščiti šibkejše; usnjena čutara, ki opozarja na vodo – vir življenja; ovitek za knjigo v čast pisateljem in pesnikom; pupeta, ki jo ima lahko vsak pri sebi in mu nudi podporo, ko potrebuje pogum. Drugi izdelki so še ovratnica za psa, zapestnica, tobačnica in maska, ki ponazarjajo ljubljenčke, starše ali prijatelje, ki nas opomnijo, da je treba strmeti k temu, da smo boljši ljudje, katere so prave vrednote in da se znamo soočiti z vsemi težavami.

Študenti: Bavdaž Valerija, Beg Maja, Dakskofler Nika, Isaković Adilajda, Jereb Ana, Lapič David, Osredkar Eva, Petrović Ana, Petrović Lenka, Ravnjak Katja, Solar Mihael, Šmid Sebastijan, Veskova Marija, Urbanija Katja

Mentor: izr. prof. dr. Marija Gorjanc

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.