Zaključno srečanje konzorcija projekta CLEANTEX z vsemi doseženimi cilji!

 

Roubaix, 12. 1. 2023

V četrtek, 12. januarja 2023, je v mestu Roubaix v Franciji potekalo zaključno transnacionalno konzorcijsko srečanje v okviru projekta CLEANTEX: Čista in inovativna strategija za krožno gospodarstvo v tekstilstvu. Srečanje je gostil partner ENSAIT.

Na srečanju so vodje intelektualnih rezultatov (IR) poročale o dosežkih projekta:

IR1. Environment Park (Torino, Italija) je predstavil spletno učilnico CLEANTEX, ki je bila postavljena meseca maja 2022. Ta izobraževalna platforma, ki se nahaja na spletni strani projekta CLEANTEX, je množično odprt spletni tečaj (MOOC – Massive Open Online Course). Vsebina spletnega tečaja, ki so jo ustvarili partnerji projekta in se nanaša na krožno gospodarstvo in eko-oblikovanje v tekstilni industriji, je prosto dostopna vsem zainteresiranim deležnikom in se lahko uporablja za učenje ali poučevanje.

IR2. ENSAIT (Roubaix, Francija) je predstavil najnovejšo različico CLEANTEX Bootcampa, ki je bila izboljšana po izvedbi s študenti poletne šole CLEANTEX lansko poletje v Ljubljani. Bootcamp je sestavljen iz več dinamičnih faz, ki študentom omogočajo, da se naučijo različnih učnih vsebin, pri tem pa uporabijo veščine, kot so timsko delo, ustvarjalnost, pobuda, ustno izražanje, itd. Metodologija se lahko prenese in uporabi pri učenju katere koli tematike.

IR3. LEITAT (Terrasa (Barcelona), Španija) je predstavil e-knjigo CLEANTEX, ki vsebuje teoretične osnove in metodologijo analize življenjskega cikla (LCA –  Life Cycle Assessment), faze implementacije eko-oblikovanja ter praktične primere podjetij, ki so v svoje proizvodne procese že uvedla trajnostne pristope, modele in ukrepe. E-knjiga je pomemben učni pripomoček za študente med izvajanjem Bootcampa.

Nato sta AEI TÈXTILS (Terrassa (Barcelona), Španija) in  Cre.Thi.Dev. (Atene, Grčija) podala oceno o uspešnosti projekta z vidika kakovosti dela, razširjanja rezultatov in pojavnosti projekta na družbenih omrežjih. Ocena je bila podana za zadnje obdobje in celotno trajanje projekta (več kot dve leti).

Koordinator projekta KTU (Kaunas, Litva) je poročal o rezultatih projektnega managementa ter srečanje zaključil z zahvalo partnerjem za opravljeno delo.

Več informacij.

Slika: CLEANTEX partnerji med sestankom.

 

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.