Cankar ne jezi se

O projektu

Leto 2018 je posebno leto. Pred 100 leti je umrl slovensk pisatelj, dramatik in pesnik Ivan Cankar. Pred 80 leti je bila ustanovljena Slovenska akademija znanosti in umetnosti (SAZU). Pred 60 leti je umrl slovenski pisatelj in umetnostni zgodovinar Izidor Cankar. Zato smo se na Katedri za informacijsko in grafično tehnologijo (UL NTF KIGT), v okviru treh predmetov odločili, da obeležimo obletnice na poseben način. Porodila se je zamisel o družabnih igrah. Pri predmetu Načrtovanje pisav smo razvili pisave, ki spominjajo na Ivana in Izidorja Cankarja. Pri predmetih Embalaža 2 in Inovacijski management smo družabne igre razvijali od idej preko prototipov do končnih izdelkov. Izdelke smo zbrali na pregledni razstavi, ki je na ogled v Atriju ZRC (Novi trg 2, Ljubljana).

Mentorji: Urška Stanković Elesini, Urška Vrabič Brodnjak, Nace Pušnik, Jani Toroš.

Za sodelovanje pri projektu se zahvaljujemo Jerneji Fridl, Nini Ditmajer, Ireni Naglič, Marku Juvanu, Luki Vidmarju, Marijanu Doviću, Marjetki Golež (vsi ZRC SAZU), Marijanu Rupertu (NUK) in Katji Malovrh Rebec.

Zahvaljujemo se tudi sodelavcem (z Oddelka za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje)
Ani Mendizza, Mateju Pivarju, Alenki More, Jani Rozman in Raši Urbas.

V spodnji galeriji si lahko pogledat nekaj utrinkov z otvoritvenega dne.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.