Črkoteka

O projektu

Že kar ustaljena praksa zadnjih let je, da poskušamo na Naravoslovnotehniški fakulteti pedagoški proces povezati v sodelovanje z različnimi institucijami. Tudi letošnje študijsko leto 2015/2016 ni izjema. Sodelovanje se je začelo v septembru, ko smo se povezali s Slovensko kinoteko in prišli do skupne ideje o sodelovanju. Po nekaj sestankih je ideja dozorela in bila predstavljena študentom dveh smeri na Oddelku za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje. Povezali smo dve, morda na prvi pogled, ne najbolj združljivi stvari, kljub temu pa lahko rečemo, da je bila ideja zadetek v polno in je navdušila tako tiste, ki smo jo snovali, kot študente, ki so bili tekom študijskega procesa vključeni vanjo. Ideja je bila povezati slovenske filme od 50. let preteklega stoletja dalje s tipografijo. V preteklosti so filmski plakati ponujali eno redkih (če ne edino) oblik predstavljanja in oglaševanja novo nastalih filmov. Ohranjeni filmski plakati so bili študentom osnova za nadaljne delo. V raziskovalno-ustvarjalni nalogi so študenti poustvarili stare filmske plakate; preoblekli so jih v nove podobe, predvsem z izdelavo novih pisav, ki ohranjajo esenco filma iz preteklosti s pridihom sodobnosti.

Izdelki predstavljajo najboljše dosežke študentov 3. letnika Grafičnih in interaktivnih komunikacij ter 2. letnika Grafične in medijske tehnike, ki so jih izdelali v zimskem semestru študijskega leta 2015/2016. Kreativnost študentov se razbere skozi ustvarjene črkovne in nečrkovne znake.

V galerijah si lahko ogledate fotografije z dveh razstav.

Oddelek za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje | Ljubljana | Slovenija | januar 2016

Slovenska kinoteka | Ljubljana | Slovenija | marec 2016

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.