TipoSrajca

O projektu

Podobno kot grafični oblikovalci prepoznajo govorico besedil v različnih pisavah, tisti, ki oblikujejo tekstilije in oblačila, začutijo subtilne povezave med materiali v najrazličnejših tekstilnih strukturah, vlaknovinah, tkaninah, pletivih in vezeninah, s katerimi povnanjajo človekovo osebnost in kulturo.

TipoSrajca, projekt študentov grafike in modnega oblikovanja predstavlja način smiselnega povezovanja različnih ustvarjalnih področij. Študentje grafike so v zimskem semestru pri predmetih Tipografsko načrtovanje in Tipografija v različnih medijih oblikovali vrsto različnih pisav. Domiselnost in izvirnost pisav so v naslednjem koraku študentje modnega oblikovanja v sodelovanju z grafiki nadgradili s prenosom na oblačilo. Klasično moško srajco, ki je bila izhodiščna forma, so preoblikovali v sodobne in inovativne oblačilne kose, bodisi v prenovljene srajce, tunike ali srajčne obleke. Izbrani tekstilni material je postal nepopisan list na katerega so vezli, lepili, tiskali posamezne črke, besede ali cele odstavke ter na ta način oblikovali vizualne pripovedi.

Mentorji: red. prof. Marija Jenko, izr. prof. dr. Klementina Možina, doc. Elena Fajt, asist. Nace Pušnik, asist. dr. Blaž Rat
Tehniški sodelavci: Alenka More, Nataša Hrupič, Primož Weingerl, Stanka Nagode

Mestni muzej Ljubljana | Ljubljana | Slovenija | junij 2013

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.