Konvergence

O projektu

V prvem semestur študijskega leta 2018/2019 smo se s študenti soočili z izzivom, ki ga doslej na fakulteti še ni bilo. Na pobudo novo nastajajoče glasbene skupine Lola in red smo pri predmetih Integracija oblikovanja in tehnologije ter Ustvarjalna tipografija (oba magistrski študij Grafičnih in interaktivnih komunikacij), izvedli sodelovanje, pri katerem smo načrtovali, oblikovali in pripravili celostno grafično podobo za novo nastalo glasbeno skupino.

Pri predmetu Integracija oblikovanja in tehnologije so bili študenti razdeljeni v skupine, kjer so morali v prvi fazi izdelati logotip. Z diskusijo, prilagoditvami in predvsem sprejemanjem kompromisov so nastali logotipi, ki so bili podlaga za nadaljnje izdelke, tj. vizitka, kuverta, dopisni list, plakat, vstopnica, letak, zgoščenka, promocijska majica, predloga spletne strani in socialnih omrežij. Nastalo je 9 kreativnih rešitev, ki predstavljajo možnost izbire za glasbeno skupino, ki se je začela uveljavljati na slovenski glasbeni sceni.

Pri predmetu Ustvarjalna tipografija je naloga temeljila na individualnem delu izdelave črk, ki sestavljajo ime skupine Lola in red. Potrebno je bilo izdelati štiri različne pisave. Študenti so bili postavljeni pred izziv izdelave pisave s serifi ter linearne, dekorativne in rokopisne pisave. Nastale pisave so predstavljale ustvarjalno delo in osnovo za monograme oz. ex-librise, ki jih je mogoče uporabiti kot dodatne grafične izdelke za promocijo glasbene skupine. Nastalo je 72 različnih monogramov/ex-librisov.

Mentorji: Nace Pušnik, Gregor Franken, Lina Rahne.

Pregledna razstava s premiero singla skupine Lola in red se je zgodila 25. januarja 2019 v prostorih Žmauca. V spodnji galeriji si lahko ogledate nekaj utrinkov z otvoritvenega večera.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.