Tipogledi

O projektu

Tipogledi je razstava tipografsko-fotografskih razglednic posameznih slovenskih krajev ali mest. Razglednice so v zimskem semestru študijskega leta 2017/2018 oblikovali študenti 2. letnika Grafične in medijske tehnike ter 3. letnika Grafičnih in interaktivnih komunikacij na Naravoslovnotehniški fakulteti, Oddelku za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje, Katedri za informacijsko in grafično tehnologijo.

V okviru projekta smo ponovno povezali vsebine predmetov, ki se ukvarjajo s tipografijo in fotografijo. Namen tega je bilo oblikovati izdelke, ki imajo s prepletanjem različnih področij večjo sporočilnost. Študenti so v projektni nalogi izdelali tipografsko-fotografske razglednice za različne slovenske kraje in mesta. Pri predmetih Tipografsko načrtovanje in Tipografija v različnih medijih so študenti izdelali lastne pisave, katerih črkovni in nečrkovni znaki izkazujejo značilnosti izbranih slovenskih krajev glede na zgodovinski oris, znane krajevne osebnosti, geografske ali umetnostne lepote. Pri predmetu Fotografija 2 so študenti izdelali ustrezno število tematsko opredeljenih fotografij in ilustracij. Grafično oblikovanje vsake razglednice je tipografsko-fotografska implementacija.

Razstava Tipogledi prikazuje izbor boljših tipografsko-fotografskih razglednic slovenskih krajev ali mest.

Vodnikova domačija | Ljubljana | Slovenija | januar 2018

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.