tifonamka

O projektu

Tifonamka je razstava tipografsko-fotografskih poštnih znamk, ki obeležujejo izbrane obletnice dogodkov v letu 2017, povezanih s Slovenijo in slovenstvom. Znamke so oblikovali študenti 2. letnika Grafične in medijske tehnike ter 3. letnika Grafičnih in interaktivnih komunikacij na Naravoslovnotehniški fakulteti, Oddelku za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje, Katedri za informacijsko in grafično tehnologijo.

V globalnem svetu vse bolj pogosto spregledamo pomen kulturne dediščine. Velikokrat pozabimo na pomembne mejnike v zgodovini, na doprinos raziskav in umetniških gibanj ali del na nadaljnji razvoj. Ravno zaradi tega, da ti dogodki in veliki ljudje, ki so bogatili slovenstvo in slovensko državo, ne bi bili pozabljeni, so bile izdelane tematske poštne znamke.

V raziskovalnem delu projekta so študenti proučili dela izbranih pomembnih Slovencev in Slovenk ali dogodka, njihovo vlogo v obdobju delovanja ter njihov pomen v sodobnosti. Vse to so bila izhodišča za načrtovanje in oblikovanje končnega izdelka – tematske poštne znamke. Za vsako izbrano obletnico so študenti izdelali novo, lastno, tematsko tipografsko črkovno vrsto. Izdelali so ustrezno število tematsko opredeljenih fotografij in ilustracij. Grafično oblikovanje vsake tematske poštne znamke je tipografsko-fotografska implementacija.

TMS Muzej pošte in telekomunikacij | Polhov Gradec | Slovenija | februar 2017

Za pomoč pri organizaciji in postavitvi razstave se zahvaljujem študentkam Evi Tjaši Jurišić, Eleni Plahuta, Neži Potočnik, Janji Resnik, Maruši Rimc, Tei Stopnišek in Sanji Živković. Hvala!

Galerija Artbutik | Ljubljana | Slovenija | april 2017

Za pomoč pri organizaciji in postavitvi razstave se zahvaljujem študentkam Maruši Rimc, Karin Rošker, Tei Stopnišek in Sanji Živković. Hvala!

Foto: Sanja Živković

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.