Tipografski meetup TipoBrda: Julien Priez

Kreativni center Poligon v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, in društvom Tipo Brda, vabijo na Tipografski Meeetup – delavnico in predavanje, v sredo 14. novembra. Gostili bomo oblikovalca črkovnih vrst in kaligrafa Juliena Prieza, nekaterim bolje poznanega pod imenom @boogypaper.

10h – 17h Delavnica

Celodnevna delavnica, ki jo bo vodil Julien Priez je brezplačna in bo potekala od 10h–17h. Najprej bomo z uporabo čopičev in črnil raziskovali različne sloge pisav, nato pa zrisano združili v digitalno animacijo. Število udeležencev je omejeno, prijave sprejemamo na tipobrda@gmail.com.

19h Predavanje

Prisluhnite predavanju Juliena o njegovem pristopu k ekspreimentalni kaligrafiji in združevanju različnih modelov in medijev oblikovanja. Hkrati pa vabljeni na odprto diskusijo po predavanju.

Julien je študiral grafično oblikovanje in oblikovanje črkovnih vrst na Eugénie Cotton Montreuil in Estienne Paris, Francija. Poleg dela za agencije kot so Pierre Di Sciullo, Atelier Chévara (Marge Design today) in Atelier Muësli je zaposlitev našel pri založbi črkovnih vrst Fontyou. Njegov prvi izdan font Mandinor FY, je bil objavljen junija leta 2014. Leta 2016 je za oblikovano črkovno vrsto osvojil bronasto nagrado na natečaju Morisawa v Tokiu na Japonskem. Je del kolektiva High on Type – sestavljenega iz kaligrafov in črkovnih umetnikov. Trenutno deluje kot samostojni kaligraf in grafični oblikovalec. Asistira na več šolah v Parizu (ECV, Eugénie Cotton, Duperré, Auguste Renoir …), ter poučuje kaligrafijo in lettering pri intenzivnem type design programu TypeParis.

Njegov pristop k tipografiji je močno povezan s kaligrafijo na eni strani in grafičnim oblikovanjem na drugi strani. Kaligrafija kot študija iz strukture črke, skozi barvo in teksturo besedila, po drugi strani pa ima grafično oblikovanje zelo pomembno vlogo pri ustvarjanju črk plakatnih velikosti. V svojem delu združuje različna orodja – od ploščatih čopičev do programske opreme Robofont.

http://julienpriez.com/

https://www.instagram.com/boogypaper/?hl=en

http://julienpriezdrawing.tumblr.com/

Projekt je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Vabljeni!

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.