Plazemska tehnologija v tekstilstvu in grafiki

Predmet se izvaja na 3. stopnji programa Tekstilstvo, grafika in tekstilno oblikovanje. Študent se spozna z aktualnim stanjem na področju plazemske modifikacije tekstilnih in grafičnih materialov, osnovami neravnovesnega stanja plina, značilnosti razelektritev, z reaktivnimi plinskimi delci v plazmi, z interakcijo plazemskih radikalov z materiali, s funkcionalizacijo in jedkanjem materialov, s karakterizacijo površin tekstilnih in grafičnih materialov z rentgensko fotoelektronsko spektroskopijo, mikroskopijo na atomsko silo in vrstičnim elektronskim mikroskopom. V sklopu seminarja študent pod mentorstvom izvede raziskavo, ki se jo objavi kot izvirni znanstveni članek.

ŠTULAR, Danaja, PRIMC, Gregor, MOZETIČ, Miran, JERMAN, Ivan, MIHELČIČ, Mohor, RUIZ-ZEPEDA, Francisco, TOMŠIČ, Brigita, SIMONČIČ, Barbara, GORJANC, Marija. Influence of non-thermal plasma treatement on the adsorption of a stimuli-responsive nanogel onto polyethylene terephthalate fabric. Progress in organic coatings, ISSN 0300-9440. [Print ed.], July 2018, vol. 120, str. 198-207

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.