RAZPIS ZA UVRSTITEV NA OŽJI SEZNAM KANDIDATOV ZA OPRAVLJANJE PLAČANEGA PRIPRAVNIŠTVA V EVROPSKEM PATENTNEM URADU (EPO) – 2023/24

Univerza v Ljubljani (v nadaljevanju: UL) je z Evropskim patentnim uradom (European Patent Office, v nadaljevanju: EPO) sklenila memorandum o sodelovanju v iniciativi Pan-European Seal Professional Traineeship Program. Sodelovanje v programu Univerzi v Ljubljani omogoča, da EPO do 28. februarja 2023 v ožji izbor za opravljanje enoletnega plačanega pripravništva predlaga deset najustreznejših kandidatov (pet s področja naravoslovja in tehnike, pet s področja humanistike in družboslovja), ki so (bodoči) diplomanti magistrskega študija ustreznih smeri UL.

Višina mesečnega prejemka pripravnikov EPO je približno 2.000 EUR bruto, predvideni začetek opravljanja pripravništva na sedežu urada v Münchnu, Nemčija je september 2023.

Po izboru EPO kot ustrezna štejejo sledeča področja:

  1. naravoslovje in tehnika: kemijsko inženirstvo, strojništvo, elektrotehnika, telekomunikacije, računalništvo in informatika, biologija, živilska tehnologija, mikrobiologija, biotehnologija, farmacija, genetika, vede o življenju, vede o materialih, statistika oz. podatkovna analiza ipd.
  2. humanistika in družboslovje: pravo, ekonomija oz. poslovne vede, mednarodni odnosi/ politologija, komunikologija, marketing, družboslovna informatika, kadrovski management ipd.

Rok za prijavo za kandidate na UL je 24. februar 2023. Deset kandidatov, ki jih bo Univerza v Ljubljani izbrala s tem razpisom, bo EPO uvrstil neposredno na ožji seznam kandidatov (»shortlist«) in izvedel dokončni postopek selekcije, rezultati katerega bodo znani predvidoma konec junija 2023.

Več informacij in navodila za prijavo najdete na spletni strani UL.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.