Erasmus+

Kaj je program ERASMUS+ mobilnost?

Program Erasmus+ je sedemletni program Evropske unije, katerega glavno vodilo je povečati stopnjo izobrazbe, znanja in veščin ter ustvarjalnosti, ki so potrebni v Evropski družbi znanja. V sklopu programa Erasmus+  študenti v okviru študija, usposabljanja ali prostovoljstva v tujini pridobijo izkušnje in nove spretnosti. Sočasno program podpira sodelovanje med enakovrednimi institucijami in organizacijami v različnih državah, da bi spodbudili inovacije in posodobili učne prakse ter mladinsko delo.

Zakaj na izmenjavo?

Zaradi samostojnosti, izboljšanja komunikacijskih veščin, povečanja samozavesti in samospoštovanja, boljše zaposljivosti, spodbujanja samoiniciativnosti in podjetništva,  izboljšanja učnih kompetenc, timskega dela in seveda znanja tujih jezikov. Poleg tega izmenjava v tujini omogoči nova prijateljstva, potovanja in vam lahko odpre nove življenjske priložnosti.

Oglejte si prispevke naših študentov na Erasmus+ študijski izmenjavi in praksi in se prijavite na razpis!

Vse pomembne informacije najdete v predstavitvi:

Predstavitev Erasmus+izmenjave in prakse studentom 2024 25

Ključni ukrepi ERASMUS+ mobilnost+

Program Erasmus+ podpira pet glavnih stebrov, in sicer:

  • ključni ukrep 1 (KA1): Učna mobilnost posameznikov,
  • ključni ukrep 2 (KA2): Sodelovanje za inovacije in dobre prakse,
  • ključni ukrep 3 (KA3): Podpora za reformo politik,
  • program Jean Monnet in
  • program Šport.

Na Univerzi v Ljubljani za realizacijo KA1 skrbi Služba za mednarodno sodelovanje in izmenjave. Služba poskrbi za študente iz tujine, ki pridejo na izmenjavo v Slovenijo, za slovenske študente, ki odidejo na izmenjavo v tujino, pa podobno delo opravijo službe institucij gostiteljic.

Na spletni strani Naravoslovnotehniške fakultete je pod zavihkom Študij objavljen fakultetni Pravilnik o mednarodni izmenjavi študentov.

Za Erasmus+ mobilnost zaposlenih in doktorskih študentov najdete več informacij tukaj.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.