Izkušnje študentov

»S študentsko izmenjavo Erasmus+ praksa v Clausthalu (Nemčija) sem pridobil številne izkušnje na področju dela v raziskovalni skupini, uporabljanja najnovejših laboratorijskih naprav in sodelovanja z metalurško-predelovalno industrijo. Dobil sem priložnost znanstveno-raziskovalnega udejstvovanja na projektih s svetovnimi korporacijami kot so Volkswagen, Lego, AcelorMittal in Benteler. Zahvaljujoč izmenjavi sem do dobra izpilil svoje pogovorne, predvsem pa tehnične oz. strokovne veščine tako nemškega kot tudi angleškega jezika. Skoval sem nova prijateljstva, ki mi tako profesionalno kot tudi zasebno nudijo povezave širom sveta.«

– Jakob (Nemčija)

“Praksa v tujini je bila zagotovo super odločitev, saj mi je podala ogromno še kako pomembnih izkušenj. Svojo prakso sem opravljala v manjši oglaševalski agenciji v Gradcu (Avstrija), in sicer zlasti z namenom pobližje se spoznati z nemškim jezikom. Pri delu v oglaševalski agenciji mi je bila najbolj všeč raznolikost dela in majhna ekipa. Delala sem na različnih projektih in posledično sem tako lahko nadgradila različne veščine. Delo je bilo res pestro – od oblikovanja logotipov, tiskovin, oglasov pa vse do izdelave animacij in spletnih strani v WordPressu. Sodelavci so me lepo sprejeli in mi nudili vso podporo, prav tako pa so bili pripravljeni komunicirati v angleškem jeziku, saj je moje znanje nemščine bilo bolj slabo. Menim, da je praktično usposabljanje v tujini dobra odskočna deska za iskanje zaposlitve tako v Sloveniji, kot tudi v tujini.”

– Špela (Avstrija)

“Erasmus prakso priporočam res vsem! To pripravništvo je bilo moje prvo delo v svetu grafičnega oblikovanja, kjer sem se ogromno naučila. V podjetju so me sprejeli odprtih rok in bili pripravljeni pomagati in izobraževati. Pokazali so mi kako se lotiti vsakega grafičnega projekta in izboljšali poznavanje različnih Adobe programov (Photoshop, InDesign, Illustrator) in WordPress-a. Dobila sem dober vpogled v kaj vse je možno delati kot grafični oblikovalec in tako tudi našla sebi najljubše poti.”

– Katarina (Španija)

 

“Erasmus praktično usposabljanje v Berlinu je bila ena izmed boljših izkušenj do sedaj, saj mi je bilo omogočeno delati v oblikovalskem studiu rastoče modne znamke Namilia. Tu sem se imela priložnost seznati s tem kako tržijo svoje izdelke, snujejo nove produkte, se pripravljajo na modno revijo in še z številnimi drugimi stvarmi. Prav tako pa sem imela priložnost še izboljšati in osvežiti angleški in nemški jezik. Menjava okolja, kjer si bolj kot ne odvisen od samega sebe, me je nekako prisilila v to, da sem postala bolj samostojna in obenem bolj odprta za nove priložnosti.”

– Dominika (Berlin)

 

“V podjetju so me sprejeli odprtih rok in mi nudili potrebno podporo, ko sem jo pokeboval. Veliko sem se naučil o marketingu, poslovnih in osebnih odnosih, nadgradil sem že obstoječa znanja Adobe programov (lllustrator, Premiere, Audition, lnDesign) ter sami organizaciji dela in razpolaganja s časom.”

– Nejc (Nizozemska)

 

 

 

 

 

 

 

“Odlična delovna izkušnja, ki me je konstantno gnala, da se naučim kaj novega, obnovim kar znam in to uporabim v realnem primeru. Kolektiv je bil več kot prijazen, tako da sem se resnično počutila kot del studia. V končni fazi nimam niti ene negativne besede v celotnem praktičnem usposabljanju.”

– Irena (Danska)

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.