Osnovne informacije za študente NTF

Naravoslovnotehniška fakulteta je nekakšen unikat znotraj Univerze v Ljubljani, saj delujemo na področju naravoslovja, tehnike in umetnosti. Kljub raznolikosti študijskih programov, so nam skupni imenovalec materiali, saj se ukvarjamo z obdelavo skoraj vseh vrst surovin. Po starosti se lahko pohvalimo z enim od najstarejših študijskih programov Geotehnologija, rudarstvo in okolje, ki je skupaj z Univerzo v Ljubljani že leta 2019 praznoval 100 let.

Na Naravoslovnotehniški fakulteti izvajamo mednarodno primerljive in praktično naravnane študijske programe prve, druge in tretje stopnje študija na področjih geologije, geotehnologije, rudarstva in okolja, materialov in metalurgije, tekstilstva, grafike ter oblikovanja tekstilij in oblačil. Študentje so tekom študija vključujejo v različne raziskovalne projekte, terensko in laboratorijsko delo ter sodelovanje z gospodarstvom. Kar nekaj študentov se vsako leto odloči za mednarodno izmenjavo ali prakso. Tak način študijskega procesa omogoča, da so naši alumni zelo dobro zaposljivi tako doma kot v tujini.

Pomembne kratice+
 • NTF – Naravoslovnotehniška fakulteta
 • OG – Oddelek za geologijo
 • OGRO – Oddelek za geotehnologijo, rudarstvo in okolje
 • OMM – Oddelek za materiale in metalurgijo
 • OTGO – Oddelek za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje
 • MONT – montanistika, kjer so združeni OG, OGRO in OMM
 • KIGT – Katedra za informacijsko in grafično tehnologijo
 • KTOI – Katedra za tekstilno in oblačilno inženirstvo
 • KOTO – Katedra za oblikovanje tekstilij in oblačil
Referat+

Kontaktne osebe, uradne ure in pomembni obrazci so objavljeni na povezavi.

Urniki+

Urniki so dostopni na povezavi.

Pozor: V prvih dneh oktobra se lahko urniki še spreminjajo.

Knjižnice+

V knjižnico se lahko vpišete elektronsko. Vse informacije najdete na povezavi.

Študentska identiteta +

S študentsko identiteto lahko vstopate v/uporabljate:

Študentske identitete upravlja Univerza v Ljubljani, zato za pomoč pri njeni uporabi uporabite povezave na tej strani: https://id.uni-lj.si/

Potrebujete pomoč+
 • Če se tekom študijskega procesa znajdete v težavah so vam tutorji vedno na voljo.
 • Če se soočate s kakšnimi posebnimi okoliščinami na fakulteti poiščite pooblaščeno osebo za delo s študenti s posebnim statusom.
 • Na fakulteti  imamo ničelno toleranco do vsakršnega trpinčenja, nadlegovanja, spolnega nadlegovanja ali drugih oblik nasilja. V kolikor bi se znašli v podobni situaciji, se lahko obrnete na zaupno osebo.
Pridruži se+

Na fakulteti povezano delujeta Študentski svet NTF in Študentska organizacija. Za študente med študijskim letom organizirata veliko zanimivih dogodkov.

Nasveti starejših študentov+

Ker se zavedamo, da je vsak začetek težak, smo zbrali nekaj nasvetov starejših študentk in študentov Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani za lažji skok v novo, za nekatere prvo študijsko leto:

»Spoznajte študente višjih letnikov, saj vam bo njihova pomoč prišla prav, vzdušje na fakulteti pa bo boljše.«

»Spoštujte profesorje in ti bodo spoštovali vas.«

»Prvi letnik je velikokrat najtežji, zato poiščite motivacijo in ne obupajte že na začetku.«

»Če nečesa ne razumete, vprašajte profesorje, kolege, starejše študente. Večina vam bo z veseljem pomagala«.

»Glejte tudi na znanje in izkušnje, ne le na ocene.«

Rekreacija+

Ob sredah med 15.3 in 17.00 uro v Univerzitetni športni dvorani v Rožni dolini na voljo telovadnica za različne športne aktivnosti. Prijave se bodo zbirale preko Popra – portal osebnega in profesionalnega razvoja. Prijava je obvezna.
(potrebuješ študentsko identiteto ;))

Spremljajte nas+
Študentska prehrana+

Vse informacije o študentskih bonih najdete na povezavi.

Za bodoče študente in druge študente, ki se prvič vpisujejo v sistem SŠP, je postopek prijave opisan na spletni strani www.studentska-prehrana.si, pod zavihkom pogosta vprašanja.

Za študente, ki so že v sistemu subvencionirane študentske prehrane, je omogočeno, da v svojem osebnem profilu z vpisom uporabniškega imena in gesla označijo, da želijo pravico do študentske prehrane za študijsko leto 2021/2022, ko že prejmejo potrdilo
o vpisu za prihodnje študijsko leto. To pomeni, da obisk točke SŠP ni več potreben.

LPP prevozi+

Spletni nakup subvencionirane šolske mesečne vozovnice Urbana in IJPP. Če ste status podaljšali na portalu eUprave je potrebno na spletni strani ob prvem nakupu  vozovnice izbrati način prijave:  Prijava v SI-PASS (e-vloga)
Ob naslednjih nakupih vozovnic izberete način prijave: Prijava

Izvleček študijskega reda+
Še več informacij+

Na spletni strani Univerze v Ljubljani je objavljena podstran Osnovne informacije za študente Univerze v Ljubljani.

Zbrane in objavljene so različne informacije o pravicah, dolžnostih, možnostih in ugodnostih, s katerimi želimo študentom in zaposlenim na Univerzi v Ljubljani nuditi čim več podpore in pomoči.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.