Ostali razpisi

RSF in Eutopia razpisi za zaposlene

16
Okt

Razpis za štipendije na Slovaškem- študijska ali raziskovalna mobilnost

16. 10. 2023, ob 12.27, napisal/-a Alenka Šalej Lah

Nacionalni štipendijski program Slovaške republike ponuja štipendije za študijsko ali raziskovalno mobilnost na slovaških univerzah v letnem semestru študijskega leta 2023/24 za študente magistrskega, doktorskega in postdoktorskega študija. Rok za oddajo prijave je 31. oktober 2023 do 16.00. Vloge za štipendije oddajte na - www.stipendia.sk, oz.  www.scholarships.sk. Za vprašanja o Nacionalnem študijskem programu se obrnite na ... Preberite več
13
Sept

Razpis Erasmus+ nepedagoška izmenjava STT 23/24 – ODPRT

13. 9. 2023, ob 10.09, napisal/-a Alenka Šalej Lah

Univerza v Ljubljani je objavila razpis in podporno dokumentacijo za Erasmus+ STT 2023-24 (mobilnost osebja za namen usposabljanja), z upravičenim obdobjem od 1.10.2023 do 30.6.2024. Mobilnost osebja za namen usposabljanja (Erasmus+ STT) (»Staff Mobility for Training«) se v okviru programa Erasmus+ med programskimi državami (KA131) nanaša na mobilnost neakademskega osebja (zaposleni v plačnih skupinah H ... Preberite več
13
Sept
Univerza v Ljubljani je objavila razpis Erasmus+ STA 2023-24 (mobilnost pedagoškega osebja) državah regije 13 in 14 ter v tretjih državah, z upravičenim obdobjem od 1.10.2023 do 30.6.2024. Prosim, da prijavo posredujte dr. Alenki Šalej Lah najkasneje do 27.septembra 2023! Več informacij najdete na naši spletni strani, razpis skupaj s prijavno dokumentacijo pa je bil poslan tudi vsem zaposlenim. Trenutno ... Preberite več
16
Jun

Razpis Erasmus+ pedagoška izmenjava STA(T) 23/24- ZAPRT

16. 6. 2023, ob 12.21, napisal/-a Alenka Šalej Lah

Univerza v Ljubljani je objavila razpis Erasmus+ STA 2023-24 (mobilnost pedagoškega osebja), z upravičenim obdobjem od 1.10.2023 do 30.6.2024. Prosim, da prijavo posredujte dr. Alenki Šalej Lah najkasneje do 28.avgusta 2023. Več informacij najdete na naši spletni strani, razpis skupaj z prijavno dokumentacijo pa je bil poslan tudi vsem zaposlenim.  
18
Apr

Razpis za Erasmus+ kratkoročne mobilnosti doktorskih študentov- ODPRT

18. 4. 2023, ob 9.19, napisal/-a Alenka Šalej Lah

Na odprt razpis (do porabe sredstev) se lahko prijavijo tisti doktorski študenti (3.stopnja), ki bodo kratkoročne doktorske mobilnosti z namenom študija ali prakse v tujini izvedli od 1. junija 2023 do najkasneje 30. junja 2024. Razpis bo objavljen tudi na spletni strani Univerze v Ljubljani pod aktualno, razpisi https://www.uni-lj.si/aktualno/razpisi/ ter v zavihku: https://www.uni-lj.si/mednarodno_sodelovanje_in_izmenjave/erasmus_kratkotrajne_mobilnosti_doktorskih_studentov/razpisi/ Univerza v ... Preberite več
22
Feb

Razpis za štipendije France Excellence Licence- ZAKLJUČEN

22. 2. 2023, ob 11.16, napisal/-a Alenka Šalej Lah

Preverite razpise štipendij, ki jih ponujajo na Francoskem inštitutu v Sloveniji (Espace Campus France Slovenija) za študij v Franciji. Več informacij dobite na njihovi spletni strani.
17
Feb
RSF interni razpis za sofinanciranje mobilnosti asistentov, asistentov z doktoratom in visokošolskih učiteljev (pedagoških delavcev) na visokošolskih institucijah v tujini za 2023-2024 v okviru RSF ukrepa B.II.3 (Razvoj in krepitev sodelovanja v okviru transnacionalnih medinstitucionalnih učnih skupnostih). Kontaktne osebe za mednarodno sodelovanje na članici vljudno naprošamo, da o razpisu obvestite pedagoške delavce na vaši članici, saj boste ... Preberite več

 

Razpis za raziskovalke in raziskovalce: povezane raziskovalne skupnosti EUTOPIA in program mobilnosti raziskovalcev zveze EUTOPIA- ZAPRT+

Zveza EUTOPIA je učna in raziskovalna skupnost desetih evropskih univerz nove generacije, ki je bila uspešna s prijavo projekta Evropske univerze v okviru programa Erasmus+.
Zvezo sestavljajo:

 • Vrije Universiteit Brussel (Belgija),
 • CY Cergy Paris Université (Francija),
 • *Göteborgs universitet (Švedska),
 • Universitat Pompeu Fabra (Španija),
 • *University of Warwick (Združeno kraljestvo),
 • Università Ca’Foscari Venezia (Italija),
 • *Technische Universität Dresden (Nemčija),
 • *Universidade NOVA de Lisboa (Portugalska),
 • *Univerza Babeș-Bolyai v Cluju (Romunija) in
 • vodilna partnerica pa je Univerza v Ljubljani.

*fakultete s sorodnimi programi NTF (glej spodaj)

 • POVEZANE RAZISKOVALNE SKUPNOSTI EUTOPIA

Odprt je razpis Zveze EUTOPIA: Povezane raziskovalne skupnosti »Connected Research Communities (CRC)«. Namen razpisa je povezati in spodbuditi sodelovanje med raziskovalkami in raziskovalci ter inovatorkami in inovatorji mreže EUTOPIA ter jim omogočiti razvoj raziskovalnih idej na katerem koli znanstvenem področju. Eden pomembnejših dolgoročnih ciljev Zveze EUTOPIA je namreč povezovanje raziskovalne in inovacijske skupnosti ter vzpostavitev trajnostnih raziskovalnih mrež.

Razpis je odprt za vse znanstvene discipline in teme, ki se osredotočajo na cilje trajnostnega razvoja OZN, za povečanje družbenega, gospodarskega, političnega in/ali znanstvenega vpliva.

Pogoji za prijavo:

 • Sodelovanje vsaj treh EUTOPIA partnerjev (članice: Univerza v Ljubljani (Slovenija), Vrije Universiteit Brussel (Belgija); CY Cergy Paris University (Francija);  University of Gothenburg (Švedska); Pompeu Fabra University-Barcelona (Španija); The University of Warwick (Velika Britanija))
 • V posamezni projekt je lahko vključeno neomejeno število raziskovalcev, vendar pa se lahko v projektu financira maksimalno šest (6) raziskovalcev, z največ tremi (3) z iste univerze.
 • Projekt se mora pričeti v letu 2022. Sredstva se lahko porabijo do novembra 2022.
 • Spodbuja se vključitev novih EUTOPIA članic (Babeș-Bolyai University (Romunija), Technische Universität Dresden (Nemčija), Ca’ Foscari University of Europe (Italija), NOVA University Lisbon (Portugalska)) ter globalnih partnerjev.
 • Prijavitelji si morajo prizadevati za enakomerno porazdelitev sodelujočih po spolu.

Upravičeni prijavitelji: Raziskovalke in raziskovalci Univerze v Ljubljani ter drugih članic zveze EUTOPIA.

Pogoji financiranja: Vsak posamezni UL raziskovalec oz. raziskovalci, katerih projekt bo s partnerji EUTOPIE izbran za financiranje, bodo prejeli finančno podporo za kritje potnih stroškov (letalske vozovnice, vozovnice za vlak in drugi lokalni transport) ter stroškov namestitve in dnevnic do največ 3.000 EUR. Upravičeno obdobje za porabo sredstev je do novembra 2022.

Pričakovani rezultati posameznega projekta CRC so lahko:

 • načrt za skupne objave člankov, in/ali
 • skupne prijave raziskovalnih projektov, in/ali
 • povečano sodelovanje, in/ali
 • drugi oprijemljivi načini prispevanja k izgradnji CRC.

Razpis je odprt do porabe sredstev oz. najkasneje do 10. 6. 2022.

Več informacij o razpisu in prijavi najdete na spletni strani EUTOPIA.

 • PROGRAM MOBILNOSTI RAZISKOVALCEV ZVEZE EUTOPIA

Vse doktorske in podoktorske raziskovalke in raziskovalce UL vabimo k prijavi na razpis programa mobilnosti raziskovalcev EUTOPIA (EUTOPIA Researcher Mobility Programme). Z razpisom želimospodbuditi raziskovalno sodelovanje med raziskovalci in raziskovalkami univerz Zveze EUTOPIA. Prijave so odprte do porabe sredstev. Program mobilnosti raziskovalcev podpira kratkotrajne raziskovalne obiske (2-3 tedne) raziskovalk in raziskovalcev šestih partnerskih univerz zveze EUTOPIA. Cilj programa je okrepiti raziskovalno sodelovanje v okviru zveze ter omogočiti izmenjavo strokovnega znanja in infrastrukture za razvoj skupnih raziskovalnih projektov.

Več informacij kliknite na stran UL.

*Seznam EUTOPIA fakultet za NTF

 

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.