Raziskovalno delo

RAZISKOVALNO DELO NARAVOSLOVNOTEHNIŠKE FAKULTETE UNIVERZE V LJUBLJANI

Raziskovalno delo Naravoslovnotehniške fakultete (NTF) Univerze v Ljubljani je interdisciplinarno. Sega na področje naravoslovja, tehnike in umetnosti, kjer povezuje raziskave:

  • materije (geologija, rudarstvo),
  • organskih in anorganskih materialov (tekstilni, grafični, kovinski, nekovinski, kompozitni),
  • proizvodnih in predelovalnih tehnologij (tekstilna in grafična tehnologija, geotehnologija, metalurgija),
  • informacijskih tehnologij,
  • oblikovanja tekstilnih in grafičnih materialov,
  • modnega oblikovanja ter
  • varstva okolja.

Raziskovalno delo poteka na štirih oddelkih NTF, in sicer na:

Raziskovalci delujejo v okviru osem raziskovalnih skupin. Raziskovalno delo obsega temeljne, aplikativne in razvojne raziskave, ki so financirane iz javnih sredstev Republike Slovenije, Evropske skupnosti, drugih mednarodnih virov ter sredstev, pridobljenih na trgu. Na NTF izvajamo šest raziskovalnih programov, ki jih financira Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS). Pri petih raziskovalnih programih je NTF nosilna raziskovalna organizacija (RO), pri enem pa sodelujoča RO.

V okviru programov, financiranih s strani ARRS, deluje tudi raziskovalni infrastrukturni center RIC UL-NTF, ki vključuje vso veliko opremo NTF in nudi ekspertno in instrumentalno podporo raziskavam. RIC UL-NTF je vključen v Mrežo raziskovalnih infrastrukturnih centrov Univerze v Ljubljani (MRIC UL).

 

ZRD NTF Letna poročila
Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.