CEEPUS razpis

CEEPUS Logo

Prijave za CEEPUS 2022-23 izmenjave so odprte. Posamezniki se bodo lahko na izmenjavo preko mrež, ki so letos v »umbrella« statusu prijavili v sredini junija. V programu CEEPUS sodelujejo visokošolske institucije iz naslednjih držav: Albanija, Avstrija, Bolgarija, Bosna in Hercegovina, Češka, Črna gora, Hrvaška, Kosovo, Madžarska, Severna Makedonija, Moldavija, Poljska, Romunija, Slovaška, Slovenija in Srbija.

Prijava je mogoča z registracijo na spletnegnem portalu.

Več informacij o programu CEEPUS si lahko preberete tukaj.

Izmenjave za namen študija: BA in MA v času cikla študija 10 mesecev, PhD neomejeno

  • Kratkoročna študent/Short term student – 1 ali 2 meseca (min. št. dni 21)
  • Dolgoročna študent- 3 mesece ali več (min. št. dni v zadnjem mesecu 16)
  • Poletna/zimska/spomladanska/jesenska šola
  • Kratkoročna-ekskurzija/Short Term Excursion

ŠTUDENTJE imajo tudi možnost FREEMOVER mobilnosti, ki ni vezana na obstoječe mreže, vendar nudi enake ugodnosti izmenjave, kot je to pri mrežnih izmenjavah.

CEEPUS rok za prijavo za  izmenjave študentov:

  • 15. junij: za izmenjave za zimski,
  • 30. oktober: za izmenjave za poletni semester,
  • 30. november: freemoverji (izmenjave običajno le v poletnem semestru).

ODDELEK ZA GEOLOGIJO

CEEPUS program RS-0038 je namenjen študentom geologije, ki odhajajo na krajše (enomesečno) gostovanje v tujino, zlasti tistim, ki želijo izkoristiti tuje laboratorije, opremo ali znanje za dokončanje zaključnega (magistrskega ali doktorskega) dela. Prijave želja zbira koordinator na OG (doc. dr. Luka Gale) vsako leto do 15. decembra. Število mest je omejeno, zato naj študent izbere ustrezno inštitucijo po posvetovanju z mentorjem in koordinatorjem. Po potrditvi s strani glavnega koordinatorja mreže, se lahko študent preko internetne prijavnice prijavi na gostovanje v zimskem semestru (do 15.6.) ali v poletnem semestru (do 30.10). Študentje se lahko na gostovanje prijavijo večkrat. Poleg štipendije imajo urejeno in plačano tudi nastanitev.

ODDELEK ZA TEKSTILSTVO, GRAFIKO IN OBLIKOVANJE

CEEPUS program RS-0704 je namenjen predvsem podiplomskim študentom grafike, ki odhajajo na krajše (enomesečno) gostovanje v tujino. Zlasti tistim, ki želijo izkoristiti tuje laboratorije, studie, opremo ali znanje za dokončanje zaključnega (magistrskega ali doktorskega) dela. Prijave želja zbira koordinator posamezne Ceepus mreže na KIGT. Poleg štipendije imajo študentje urejeno in plačano še nastanitev.

Več informacij tudi na spletni strani KIGT.

ODDELEK ZA MATERIALE IN METALURGIJO

CEEPUS program PL-1705 02-2223 je namenjen študentom materialov in metalurgije, ki odhajajo na krajše (enomesečno) gostovanje v tujino, zlasti tistim, ki želijo izkoristiti tuje laboratorije, opremo ali znanje za dokončanje zaključnega (magistrskega ali doktorskega) dela.

Vabljeni k prijavi, saj mednarodno sodelovanje prinaša številne prednosti tako za posameznike kot za izobraževalne institucije.

Ceepus mreže_2022-23

 

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.