OSICN

Osrednji specializirani informacijski center za naravoslovje (OSICN)

Sodelavci OSICN nudijo pomoč uporabnikom pri iskanju znanstvenih vsebin s področja naravoslovja, predvsem pa spremljajo in nadzirajo ustreznost razvrstitve bibliografskih enot raziskovalcev po veljavni Tipologiji dokumentov/del za vodenje bibliografij v sistemu COBISS.

Prav tako sodelujejo pri optimiranju metodoloških osnov vodenja bibliografij raziskovalcev, organizirajo arbitražo v primeru vsebinsko spornih tipologij (v sodelovanju z znanstvenimi sveti ved), redigirajo bibliografske zapise v primeru nepravilnih razvrstitev bibliografskih enot, vodijo bibliografij raziskovalcev slovenskega rodu, ki delujejo v tujini, in drugih raziskovalcev, ki niso vključeni v raziskovalne skupine ter sodelujejo pri povezovanju sistema COBISS s tujimi informacijskimi viri.

Izvajalci dejavnosti osrednjih specializiranih informacijskih centrov (OSIC) po znanstvenih vedah so izbrani na podlagi javnega razpisa Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije.

Kategorizacijo znanstvenih publikacij določajo veljavna merila ARRS, ki so implementirana v sistemu SICRIS (Informacijski sistem o raziskovalni dejavnosti v Sloveniji).

Izvajanje nalog OSIC-ev koordinira IZUM (Institut informacijskih znanosti) v Mariboru.

Vodja OSICN:
dr. Irena Sajovic
Tel. 01/20 03 254
E-pošta: osicn@ntf.uni-lj.si; irena.sajovic@ntf.uni-lj.si

Povezave

Obvestila

Nova verzija programske opreme Bibliografije, V6.5+

Nameščena je nova verzija programske opreme Bibliografije, V6.5, ki vključuje novosti pri izpisih citiranosti v SICRIS-u (citati v WoS in Scopus):

•    dodana je možnost izbire obdobja objave del
•    dodana je možnost izbire posamezne citatne baze
•    dodani so novi izpisi: po letih objave del, po revijah in izpis povezanih zapisov
•    pri izbiri formata izpisa je dodan format JSON

Ukinjen je portal SciMet (večina funkcionalnosti je prenesena v SICRIS).

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.