Knjižnica OGRO-OMM

Knjižnica Oddelka za geotehnologijo, rudarstvo in okolje in Oddelka za materiale in metalurgijo

naslov: Aškerčeva 12, 1000 Ljubljana

  • pritličje, soba p-18
  • delovni čas: 8.00-12.00  in 13.00–15.00
  • Bibliotekarka: Barbara Bohar Bobnar (barbara.bohar@ntf.uni-lj.si)
  • Tel.: 01/47 04 630

E-pošta: knjiznica-ogro-omm@ntf.uni-lj.si

 

ZAPOSLENI

Nekdo je nekoč zapisal, da pot v laboratorij vodi skozi knjižnico. In res je tako. Brez knjig, revij in informacij ni dobrega strokovnega dela, ni dobrih učnih, učiteljskih in znanstvenih rezultatov. Zato je knjižnica v nekem smislu ogledalo ustanove, kjer deluje. To še posebej velja za fakultetne knjižnice, ki morajo sodelovati pri pedagoškem in znanstvenem delu.

Knjižnica Oddelka za materiale in metalurgijo ter Oddelka za geotehnologijo, rudarstvo in okolje se je razvijala z rastjo oddelkov. Ob koncu leta 2014 je knjižnična zbirka obsegala 45.511 knjig, diplom in disertacij, 10 enot neknjižnega gradiva in 11.755 naslovov slovenskih in tujih tiskanih revij. Elektronski viri so dostopni na daljavo preko DIKUL; na voljo je 31.900 e-knjig ter osem podatkovnih zbirk. V tem letu je knjižnica študentom in profesorjem ter drugim uporabnikom izposodila 2430 enot gradiva.

Obvestilo:

V času poletnih počitnic ima knjižnica prilagojen delovni čas, kar pomeni:

  • v juliju in avgustu je knjižnica odprta med 9. in 12. uro ter
  • knjižnica bo ob petkih zaprta za izposojo.

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.