Aktivno sodelovanje na ICUR

Na mednarodni konferenci o dodiplomskem raziskovanju ICUR (International Conference of Undergraduate Research) so letos prvič sodelovali tudi predstavniki Univerze v Ljubljani.

Osma mednarodna akademska konferenca ICUR je potekala 29. in 30. septembra 2020. Dvodnevna virtualna konferenca je povezala več znanstvenih ustanov kot kadar koli prej in tako virtualno povezala študente z univerz s štirih celin. Dogodek je organizirala Univerza v Warwicku, ki je ena od članic zveze EUTOPIA. Vključila je tudi študente članic te zveze. Kot del EUTOPIE je na konferenci prvič sodelovala Univerza v Ljubljani UL in Uroš Topić, kot predstavnik naše fakultete. Svoje dosežke so uspešno predstavili študentom enajstih držav in štirih celin.

Zahvaljujoč obstoječi digitalni infrastrukturi je ICUR lahko edinstveno spremenil način delovanja in se tako prilagodil trenutnim omejitvam zaradi pandemije. Nekateri študenti partnerskih institucij so se dogodka udeležili v živo, nekateri so svoje raziskave predstavili na daljavo, nekateri udeleženci pa so se odločili za kombiniran pristop.

Letos je bila konferenca videti nekoliko drugače, še vedno pa je spodbudila interdisciplinarno mreženje in razprave dodiplomskih študentov po vsem svetu. Občinstvo se je udeležilo konference prek aplikacije, ki je omogočala ogled predstavitev, sodelovanje in komuniciranje ne glede na časovni pas.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.