Forum in štipendije Kluba Alpbach Senza Confini

Klub Alpbach Senza Confini že skoraj 15 let štipendira motivirane in nadarjene študente ter druge mlade talente iz Avstrijske Koroške, severne Italije in Slovenije ter jim omogoča udeležbo na Evropskem forumu Alpbach. Že več kot sedemdeset let poteka forum na Tirolskem in gosti več kot 900 uglednih, mednarodno priznanih govorcev iz področja znanosti, ekonomije, politike, kulture itd. S svojimi vsebinami privabi več kot 5000 udeležencev iz 100 držav sveta. Velik del le-teh, predstavljajo tudi mladi štipendisti, saj štipendijo za udeležbo na forumu s strani različnih organizacij vsako leto prejme več kot 700 mladih. Kot uradni predstavnik programa štipendiranja v Alpe-Adria regiji skrbimo za zbiranja sredstev za štipendije in izbor štipendistov.

Pogoj za prejem  štipendije je udeležba minimalno 10 dni in s tem redno obiskovanje poletnih šol ali enega izmed seminarjev: https://www.alpbach.org/en/event/sem17/  Kot je razvidno iz povezav se vse teme ukvarjajo s širšimi aktualnimi vprašanji naše družbe. Forum je primeren za študente, če jih zanimajo teme, ki so posredno povezane z njihovim študijem, na primer klimatske spremembe, potrošništvo, tehnologija, ekonomija itd.

 

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.