Sklop dogodkov: Izzivi v tujini

Sodobni izzivi ne poznajo meja. Za uspešno spopadanje z njimi je potrebno čezmejno sodelovanje.
Študijska mobilnost ali opravljanje prakse v tujini je lahko ena izmed najbolj koristnih izkušenj, ki jih boste pridobili med študijem. Je enkratna priložnost dobiti neprecenljive nove izkušnje, naučiti se ali utrditi znanje tujih jezikov in pridobiti nove veščine.
Zato nikar ne zamudite predstavitev in delavnic v okviru IZZIVOV V TUJINI, kjer boste dobili ključne informacije o odhodu na študijsko izmenjavo ali prakso v tujino.

Predstavitev VIU – VENICE INTERNATIONAL UNIVERSITY<https://kc.uni-lj.si/dogodki/izzivi-v-tujini-challenges-abroadviu-venice-international-u.html>
Torek, 13. oktobra 2020 ob 14.00
Vas zanimajo poletne, jesenske ali zimske šole? Morda študijska izmenjava na prvi ali drugi stopnji? Udeležite se spletne predstavitve.

Predstavitev DAAD štipendij za študij v Nemčiji<https://kc.uni-lj.si/dogodki/copy-of-izzivi-v-tujini-challenges-abroad-predstavitev-daad.html>
Torek, 13. oktobra 2020 ob 15.00
Vas zanima študijsko oz. raziskovalno okolje v Nemčiji ali pa si želite izboljšati svoje znanje nemščine? Vabimo vas na predstavitev štipendijskih programov, ki  jih vsako leto ponuja Nemška služba za akademsko izmenjavo (DAAD).

ASEF – raziskuj na najboljših univerzah na svetu! (Predstavitev za študente s področja naravoslovja)<https://kc.uni-lj.si/dogodki/izzivi-v-tujini-asef-raziskuj-na-najbolj-ih-univerzah-na-sv.html>
Sreda, 14. 10. 2020 ob 15.00
Vabljeni na predstavitev štipendij Ameriško-slovenska izobraževalne fundacije za študente s področja naravoslovja: fizika, matematika, biologija, medicina in (bio)kemija.

Mobilnost in finančne spodbude<https://kc.uni-lj.si/dogodki/izzivi-v-tujini-mobilnost-in-finan-ne-spodbude.html>
Sreda, 15. 10. 2020 ob 16:30
Pogosto je oklevanje glede študija v tujini povezano s stroški. Pridružite se nam na predstavitvi nekaj možnosti finančnih spodbud in morda bo tudi vaša odločitev lažja.

Predstavitev ERASMUS+<https://kc.uni-lj.si/dogodki/izzivi-v-tujini-erasmus-.html>
Sreda, 15. 10. 2020 ob 15.00
Razširite si perspektivo z mobilnostjo! Udeležite se programa Erasmus+.

DELOVNE IZKUŠNJE V TUJINI<https://kc.uni-lj.si/dogodki/izzivi-v-tujini-delovne-izku-nje.html>
Ponedeljek, 19.10. 2020 ob 15:00
Kako vam lahko pri vstopanju na evropski trg dela pomaga EURES?
Kariera v institucijah Evropske unije

ASEF –  raziskuj na najboljših univerzah na svetu! Predstavitev za študente s področja inženirstva<https://kc.uni-lj.si/dogodki/izzivi-v-tujini-asef-raziskuj-na-najboljh-univerzah-na-svet.html>
Ponedeljek, 19. 10. 2020 ob 15:00
Vabljeni na predstavitev štipendij Ameriško-slovenska izobraževalne fundacije za študente s področja strojništva, elektrotehnike in računalništva.

Razmišljaš o opravljanju prakse v tujini?<https://kc.uni-lj.si/dogodki/izzivi-v-tujini-razmilja-o-opravljanju-prakse-v-tujini-pred.html>
Torek 20. 10. 2020 ob 13.00
Na spletni delavnici bo predstavljen portal GoinGlobal, kjer lahko poiščete veliko koristnih informacij povezanih s trgom dela v več kot 40 deželah sveta.

Predstavitev EUTOPIA PROJEKTA IN PRILOŽNOSTI ZA ŠTUDENTE IN RAZISKOVALCE<https://kc.uni-lj.si/dogodki/izzivi-v-tujini-predstavitev-eutopia-projekta-in-prilo-nost.html>
Sreda, 21. 10. 2020 ob 14:00
Naša univerza je mednarodno aktivna in dejavno vstopa v skupni evropski visokošolski in raziskovalni prostor. Vabimo vas na predstavitev ambicioznih ciljev, tekočih aktivnosti ter konkretnih priložnosti za študente in raziskovalce v okviru mednarodnega konzorcija zveze EUTOPIA.

PREMIK ČEZ DRŽAVNO MEJO POMENI PRESTOPATI TUDI MEJE V GLAVI<https://kc.uni-lj.si/dogodki/izzivi-v-tujini-premik-ez-dr-avno-mejo-pomeni-prestopati-tu.html>
Predstavitev SMUL, ASEF in VTIS
Sreda 21. 10. 2020  ob 16:00
Pridruži se nam na dogodku, kjer bodo predstavniki treh organizacij predstavili priložnosti, ki ti olajšajo odločitev o pridobivanju izkušenj tudi v tujini.

ASEF: raziskuj na najboljših univerzah na svetu! Predstavitev za študente s področja družboslovja in humanistike<https://kc.uni-lj.si/dogodki/izzivi-v-tujini-asef.html>
Sreda, 28. 10. 2020 ob 15:00.
Vabljeni na predstavitev štipendij Ameriško-slovenska izobraževalne fundacije za študente s področja ekonomije, okoljskih znanosti, glasbe, prava in lingvistike.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.