Mladinski forum EU – Balkan v Rimu

Med 22. in 26. novembrom bo v Rimu potekal mladinski forum z naslovom Kaj je Evropa?, namenjen mladim iz držav Evropske unije (EU) in Zahodnega Balkana. Dogodek bo namenjen diskusiji o prihodnosti Evrope in vključitvi zahodnobalkanskih držav v EU. Vsi stroški potovanja in namestitve bodo kriti, prijavite pa se lahko do 15. oktobra.
Štiridnevna konferenca je priložnost za mlade (do 26. leta) iz šestih držav Zahodnega Balkana in 27 držav članic EU za razpravo o skupnih težavah ter postavitev temeljev za novo mednacionalno mrežo mladih. Na ta način lahko oblikujejo nove pobude in podajajo mnenja o vključevanju Balkana v EU.
Na forumu bo sodelovalo 78 študentk, študentov, 10 mentoric, mentorjev in predstavnice, predstavniki politike iz vse Evrope, ki bodo združili nova spoznanja in začrtali pot za prihodnost. Sodelujejo lahko študentke in študenti iz držav članic EU in Zahodnega Balkana, ki jih zanima delovanje EU in družbeno udejstvovanje.

Študentke in študenti Univerze v Ljubljani, ki bi želeli odigrati družbeno vlogo za učinkovito integracijo EU, se lahko prijavijo do 15. oktobra 2021.

Več informacij o dogodku in prijavi je dostopnih tukaj.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=5zJLfGvybX8

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.