Natečaj »Najbolj inovativna jed iz topinamburja in mirabolane«

V okviru evropskega projekta ApPLAuSE (Alien PLAnt SpEcies) – from harmful to useful with citizens’ led activities/od škodljivih do uporabnih tujerodnih rastlin z aktivnim vključevanjem prebivalcev (v nadaljevanju: projekt APPLAUSE) pobude Urban Innovative Actions bo organiziran natečaj »Najbolj inovativna jed iz topinamburja in mirabolane«.

Mirabolana in topinambur

Namen natečaja je k sodelovanju privabiti kulinarične navdušence, ki bodo ustvarili jed (predjed, glavna jed, sladica) izgomoljev topinamburja ali laške repe (Helianthus tuberosus) in/ali plodov mirabolane (Prunus cerasifera). Ostale sestavine sodelujoči izbere po lastni presoji.

Sodelujoči recept zapiše, pripravi jed in jo fotografira. Zapisan recept in fotografije jedi, s svojimi osebnimi podatki (ime, priimek, kraj) in podpisanim Soglasjem o pridobivanju osebnih podatkov pošlje na elektronski naslov natecaj.jed@ki.siali na naslov: Odsek za prehrambeno kemijo, Kemijski inštitut, Hajdrihova 19, 1000 Ljubljana, in sicer v zaprti ovojnici z oznako »NE ODPIRAJ – NATEČAJ NAJBOLJ INOVATIVNA JED IZ TOPINAMBURJA IN MIRABOLANE«Zbiranje receptov se je začelo 1. 10. 2018 in bo trajalo do 30. 9. 2019.

Izmed vseh prispelih receptov bo strokovna komisijaizbrala najbolj inovativno jed iz topinamburja in mirabolane na osnovi poslanih fotografij in recepta. Avtor zmagovalnega recepta prejme plaketo, zmagovalni recept pa bo predstavljen na Festivalu uporabe invazivnih tujerodnih rastlinskih vrst, ki bo oktobra 2019 v Ljubljani.

Sodelovanje na natečaju+
  • Natečaj »Najbolj inovativna jed iz topinamburja in mirabolane« (v nadaljevanju: natečaj) organizira Odsek za prehrambeno kemijo, Kemijskega inštituta skupaj s partnerjema Mestno občino Ljubljana in Naravoslovnotehniško fakulteto Univerze v Ljubljani (v nadaljevanju: organizator) v okviru projekta APPLAUSE.
  • Na natečaju lahko sodeluje polnoletna fizična oseba s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji, ki se strinja z vsemi pravili in pogoji sodelovanja.
  • Vsak sodelujoči lahko sodeluje z največ tremi inovativnimi jedmi iz topinamburja in mirabolane.
Postopek izbora nagrajenca+
  • Med vsemi prejetimi recepti bo strokovna komisija izbrala recept najbolj inovativne jedi. Odločitev strokovne komisije o vseh vprašanjih v zvezi z izborom najbolj inovativne jedi in pravili je dokončna in velja za vse sodelujoče. Pritožbe in pisni ugovori niso možni.
Zasebnost in varstvo osebnih podatkov+
  • S sodelovanjem na natečaju avtor najbolj inovativne jedi dovoli, da se njegovi osebni podatki skladno s podanim Soglasjem objavijo na spletni strani projekta APPLAUSE https://www.ljubljana.si/sl/applause/, v elektronski izdaji receptov in v tiskovinah za potrebe projekta APPLAUSE.
  • Organizator si pridružuje pravico, da v tiskanih in elektronskih medijih objavi recept, ime in kraj avtorja najbolj inovativne jedi ter ostale podatke glede na Soglasje avtorja: priimek, fotografije in posnetek.
  • Organizator natečaja se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in da jih ne bo posredoval tretjim osebam.
  • Pogoj za sodelovanje na natečaju je s strani avtorja podpisano Soglasje o pridobivanju osebnih podatkov, s katerim avtor opredeli, kateri njegovi osebni podatki se lahko uporabljajo za potrebe projekta APPLAUSE.
  • Posredovane osebne podatke sodelujočih bo organizator obdeloval v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in nacionalno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov. Osebni podatki sodelujočih bo organizator uporabljal zgolj toliko časa, kolikor je potrebno za dosego namena, za katerega so bili zbrani.
Obrazec za soglasje
Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.