Novi redni profesorji Naravoslovnotehniške fakultete v letu 2021

Univerza v Ljubljani je v letu 2021 dobila 82 novih rednih profesoric in profesorjev z različnih področij znanstvenoraziskovalnega, umetniškega in pedagoškega dela. Tokratne slovesne razglasitve so zaradi epidemioloških razmer potekale v hibridni obliki. Prejemnice in prejemniki nazivov so bili prisotni prek zooma, iz Zbornične dvorane pa jih je nagovoril rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Gregor Majdič.

Novi redni profesorji naše fakultete so postali:
  • prof. dr. Mihael Brenčič za področje geologija
  • prof. dr. Aleš Nagode za področje fizikalna metalurgija
  • prof. dr. Timotej Verbovšek za področje geologija
Posnetek s podelitve nazivov rednim profesorjem je objavljen na povezavi.
Čestitamo!
Prof. dr. Mihael Brenčič+

Prof. dr. Mihael Brenčič se v svojem raziskovalnem delu ukvarja predvsem s hidrogeologijo in geologijo krasa, s poudarki na dinamiki toka in onesnaženja podzemne vode ter inženirske hidrogeologije. Pomemben del njegovega raziskovalnega dela sega na interdisciplinarno področje zgodovine ved o Zemlji. Njegovo znanstveno delo obsega 53 izvirnih znanstvenih člankov. Je avtor oz. soavtor dveh znanstvenih monografij. Napisal je prvi učbenik s področja hidrogeologije v slovenščini. Bil je mentor 83 zaključnih študentskih del, od tega devetim doktoratom. Njegova celotna bibliografija presega 1500 enot.

Prof. dr. Aleš Nagode+

Prof. dr. Aleš Nagode je od leta 2009 zaposlen na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani, sprva kot asistent, od leta 2011 kot docent in od leta 2016 kot izredni profesor za področje fizikalne metalurgije. V okviru raziskovalne dejavnosti se osredotoča predvsem na študij faznih transformacij v jeklih, razvoju, degradaciji in karakterizaciji mikrostrukture. Je avtor ali soavtor 77 znanstvenih člankov. Za pedagoško delo je prejel priznanje Mentor leta. Pri svojem delu sodeluje z več univerzami in inštituti doma in v tujini.

Prof. dr. Timotej Verbovšek+

Prof. dr. Timotej Verbovšek je doktoriral iz geoloških znanosti leta 2008. Ukvarja se z inženirsko geologijo, geomorfometrijo in geologijo krasa. Je prvi ali vodilni avtor pri 32 izvirnih znanstvenih člankih, deloval je tudi na več tujih univerzah in inštitutih. V okviru mednarodnega konzorcija za zemeljske plazove je soorganiziral 4. svetovni forum o plazovih. Bil je predsednik geološkega društva in tajnik hidrogeološkega društva. Je mentor 54 zaključnih študentskih del in predstojnik Katedre za aplikativno geologijo.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.