Odlična uvrstitev naših študentk na natečaju #svetnicrnobel

V naravi nekaterih stvari ne moreš spremeniti. V družbi lahko marsikaj. In kaj bi spremenil/-a ti?

Na natečaju #svetnicrnobel, v organizacija FDV, je bil podan izziv, da študentje v svoj objektiv ujamejo podobe sveta, ki bi po njihovem mnenju lahko bile tudi drugačne. Svoje družbenokritične fotografije so sodelujoči na omrežju Instagram vse do konca aprila 2017 objavljali pod oznako #svetnicrnobel.

Prvo mesto zaseda fotografija avtorice Lare Dolinšek, študentke Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Fotografija je bila posneta v Radenskem parku, kjer najdemo veliko zapuščenih hiš. Posnetek je ujet skozi okno ene izmed teh, na starih vratih pa opazimo retro reklamo za pijačo Pepsi. Bi lahko bilo drugače – kakšen bi bil posnetek, če hiša ne bi bila zapuščena? Verjetno mnogo lepši.

Na drugem mestu je fotografija avtorice Doris Kordić, prav tako študentke Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, ki je fotografijo posnela med potovanjem v Lizboni, enem najlepših in najstarejših mest v Evropi. Na njej so vrata stare hiše, ki je v celoti pokrita z grafiti. Ker svet ni črno-bel in gre v tem primeru za zapuščeno hišo, avtorica pomisli na stereotipno obsojanje grafitiranja, ki v tem primeru hiše ne oskruni, temveč jo morda celo olepša.

Na tretje mesto se je uvrstila fotografija Maruše Mlekuž, študentke Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani, ki je s fotografijo iz potovanja po Indiji s podpisom »Look out! World is colourful.« opozorila na lepote barvitosti sveta in pestrosti kultur ter nas v enem od namigov  #neverstopexploring pozvala k raziskovanju sveta.

 

Čestitamo zmagovalkam!

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.