Postani mentor. Poišči mentorja.

Mentorski sistem alumnov Univerze v Ljubljani povezuje alumne UL – strokovnjake na različnih področjih – s študenti absolventi in mladimi alumni, ki šele začenjajo svojo karierno pot. Sistem omogoča neposreden dostop do strokovnjakov v praksi, ki lahko pomagajo pri zaključni nalogi ali, če ste študij že zaključili, pri vaših prvih korakih na karierni poti. V prihodnosti si želimo mentorski sistem še razširiti, trenutno pa je vzpostavljen mentorski program Alumni za študente.

mentorstvo pasica

Mreža klubov alumnov je novembra 2021 v sodelovanju s 23 članicami zagnala mentorski program Alumni za študente, sodelovanju se je pridružila tudi Naravoslovnotehniška fakulteta. V osrčju projekta je osvetlitev delovnega mesta – alumni bodo lahko študentom za en dan ponudili vstop v svoje delovno okolje, kar bo študentom omogočilo, da spoznajo njihovo delo, karierno pot, kar jim lahko pomaga pri njihovih nadaljnjih odločitvah za kariero.

S svojim sodelovanjem v mentorskemu programu:

  • boste študentom omogočili spoznavanje specifik delovnih mest v praksi;
  • boste dobili možnost predati svoje izkušnje in znanje mlajšim kolegom;
  • boste pomagali krepiti sodelovanje naših študentov z gospodarstvom in negospodarstvom;
  • boste sodelovali pri prenosu znanja iz prakse.

Preko osvetlitve delovnega mesta boste v obliki kratkotrajnih mentorskih odnosih študentom lahko predstavili specifike vašega delovnega mesta, jim pomagali pri razmisleku, če je to delovno mesto ustrezno zanje in jim preko mreženja nudili podporo pri pridobivanju koristnih povezav za prihodnost.

Infografika z razlogi, zakaj je mentorstvo koristno. Infografika s prednostmi vključitve v osvetlitev delovnega mesta za mentorirance Infografika s prednostmi vključitve v osvetlitev delovnega mesta za mentorje.

Če ste alumen/alumna Univerze v Ljubljani in ste pripravljeni študentom UL ponuditi vpogled v svoje delovno mesto, vas vabimo, da se pridružite projektu. Prvi korak je včlanitev v vaš klub alumnov, drugi pa, da v portalu alumniUL označite, da želite sodelovati v projektu mentorstvo Alumni za študente. Lahko pa kontaktirate tudi koordinatorja praktičnega usposabljanja:

Natančna navodila za prilagoditev profila za mentorje: Mentorstvo_Navodila za prilagoditev profila.pdf

Ste študenti UL in vas zanima vključitev v mentorski program Alumni za študente? V okviru mentorstva se boste lahko za en dan res dodobra spoznali z delovnim mestom svojega mentorja (alumna UL). Prek osvetlitve delovnega mesta boste en dan spremljali vse, kar oseba na tem delovnemu mestu počne – od prijetnih do tudi bolj stresnih trenutkov. Kar pomeni, da je to idealen način, da preverite, ali vam določeno delovno mesto ustreza ali ne.

V program se prijavite prek portala alumniUL. Izpolnite registracijski obrazec in ko prejmete potrditev čim bolj natančno prilagodite svoj profil. Na podlagi izpolnjenega profila vas bomo povezali z mentorjem, ki je za vas najbolj ustrezen. V stik z mentorjem a lahko pridete tudi preko koordinatorja praktičnega usposabljanja (navedeni zgoraj).

3 prednosti vključitve v mentorski program:

  1. Lahko spoznate, ali je določeno delovno mesto ustrezno za vas.
  2. Pridobite lahko koristne povezave in kontakte v organizaciji ali na področju, ki vas zanima.
  3. Pridobite dragocene praktične izkušnje.

Natančna navodila za prilagoditev profila za mentorirance: Mentorstvo_Navodila za prilagoditev profila.pdf

Več informacij o projektu in odgovori na najpogostejša vprašanja: Kažipot za mentorje in mentorirance_vse o projektu.pdf

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.