Prejemnice posebnih priznanj UL v Tednu univerze

Posebna priznanja Univerze v Ljubljani za leto 2021 prejmejo:

  • doc. mag.  Petje Zorec – prejemnica svečane listine mladim visokošolskim učiteljem in visokošolskim sodelavcem Univerze v Ljubljani za izjemne pedagoške, raziskovalne in umetniške dosežke
    Doc. mag. Petja Zorec je na Katedri za oblikovanje tekstilij in oblačil zaposlena od leta 2017. Svoje raziskovalno umetniško delo redno predstavlja v Sloveniji in v tujini, je prejemnica večih domačih in mednarodnih nagrad na področju modnega oblikovanja.  Svoje izkušnje prenaša na študente kot asistentka pri predmetih Oblikovanje oblačil, Modni dodatki in Modni stilizem. Vedno je polna idej, inovativnih predlogov in načrtov. Njena pozitivna energija se prenaša tudi na študente, zato je med njimi zelo priljubljena.

 

  • Nina Prunk – prejemnica priznanja strokovnim delavcem
    Nina Prunk, mag. posl. ved, je svojo poklicno pot na NTF začela v letu 2011, najprej v referatu za študijske zadeve, potem v finančno računovodski službi. S svojo marljivostjo, vestnostjo, natančnostjo in poznavanjem področja dela in predpisov je lani zasedla delovno mesto vodje Finančno računovodske službe. Odlikuje jo mehek način vodenja, ki pa prinaša zelo dobre rezultate in prijetno vzdušje v službi, ki jo vodi.

 

  • študentka Mateja Macut – prejemnica priznanja za posebne dosežke študentk/študentov
    Študenti geologije so ob nastopu epidemije začutili stisko sošolcev in začeli organizirati spletna srečanja, nižjim letnikoma pa nuditi inštrukcije. Ker takšna dejanja v svetu poudarjene konkurenčnosti in individualizma ne smejo biti prezrta, dajemo priznanje predsednici Društva študentov geologije Mateji Macut, vendar pa je le to namenjeno vsem vpletenim študentkam in študentom.

 

  • študentka Alja Horvat – prejemnica priznanja za posebne dosežke študentk/študentov
    Alja Horvat je študentka Grafične in medijske tehnike na Naravoslovnotehniški fakulteti. V letu 2020 jo je revija Forbes uvrstila na seznam »30 under 30« v kategoriji »Creating and designing the future of fashion and the arts«. Alja Horvat si je uvrstitev na seznam najvplivnejših mladih umetnikov v svetovnem merilu prislužila z ilustracijami. Med podjetja s katerimi sodeluje sodijo Renault, Urban Outfitters, Fila, Vichy, …

 

Čestitamo vsem nagrajenkam.

 

 

 

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.