Prijava za brezplačne vozovnice za potovanja po EU

V okviru pobude DiscoverEU DiscoverEU | European Youth Portal (europa.eu) so ponovno odprte prijave za brezplačne železniške vozovnice, tokrat za mlade v starosti od 18-20 let.

Do prijave ste upravičeni vsi tisti, rojeni med vključno 1. julijem 2001 in 31. decembrom 2003. Izjemoma se lahko prijavijo tudi 19- in 20-letniki, ki so bili upravičeni v okviru obeh krogov v lanskem letu, ki pa sta bila zaradi pandemije COVID-10 preložena. Rok za prijavo je do 26. oktobra 2021 do 12. ure.

Uspešni kandidati bodo lahko potovali do 30 dni med marcem 2022 in februarjem 2023. Ker je glede razvoja pandemije še veliko neznank, bodo vsem potnikom na voljo prilagodljive rezervacije na podlagi nove mobilne vozovnice. Datum odhoda se lahko spremeni tudi tik pred odhodom. Mobilne vozovnice veljajo eno leto.

Vsaki državi članici je dodeljeno določeno število vozovnic glede na delež njenih prebivalcev v celotnem prebivalstvu Unije.

Dodatne informacije najdete na

https://europa.eu/youth/sites/default/files/0158_youth_2021-10-07_eu_discover_factsheet-final.pdf

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.