Priznanja sodelavcem NTF v Tednu univerze

V tednu univerze, med 27. 11. 2023 in 1. 12. 2023, so se odvijale slovesnosti, na katerih so tudi zaposleni naše fakultete prejeli priznanja in plakete na ravni Univerze v Ljubljani.

Čestitamo vsem prejemnikom.

 

Zlate plakete UL+

Zlate plakete Univerze v Ljubljani prejmejo:

  • red. prof. Dušan Kirbiš
    Akademski slikar prof. Dušan Kirbiš je prodekan za umetnost in član senata Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani ter Komisije za priznanje pomembnih umetniških del Univerze v Ljubljani, hkrati je tudi mentor predstavitvam študentov. Njegovo obsežno umetniško delo z razstavami doma in v tujini je bilo nagrajeno z nagrado Prešernovega sklada 2022. Prizadeva si za uvedbo interdisciplinarnega doktorskega študija Umetnost na Univerzi v Ljubljani.
  •  red. prof. dr. Bojana Boh Podgornik
    Prof. dr. Bojana Boh Podgornik je v svojem bogatem opusu kot predavateljica delala na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo, Zdravstveni fakulteti, Fakulteti za farmacijo in Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani. Njeno znanstvenoraziskovalno delo vključuje zavidljivo število objav in sodelovanj v projektih. Veliko je prispevala tudi na umetniškem področju, kjer je povezala naravoslovje, slikarstvo in ples, in vse to vnesla tudi v podiplomski študij – Pomoč z umetnostjo.
  •  red. prof. dr. Barbara Simončič
    Prof. dr. Barbara Simončič je mednarodno priznana raziskovalka na področju kemijske fukcionalizacije tekstilij z več kot 130 znanstvenimi članki in več kot 3000 citati. Je soavtorica dveh patentov v Evropski uniji in vodja programske skupine Tekstilije in ekologija. Leta 2015 je prejela priznanje mentor leta. S svojim raziskovalnim delom pušča izreden pečat na znanstvenem, pedagoškem in strokovnem  področju.
Priznanja strokovnim sodelavcem+

Priznanja za strokovne sodelavce prejmejo:

  • Ines Langerholc
    Ines Langerholc je sodelavka v finančno-računovodski službi. Je prijazna, spoštljiva, delovna in komunikativna. Je pomemben člen ekipe, v katero vnese ne le dobro voljo in motivacijo za delo, temveč tudi nova znanja in spoznanja. Je sodelavka, na katero se vedno lahko zaneseš. Vsakič znova preseneti s samostojnostjo, hitrostjo, kakovostjo, predvsem pa z novimi rešitvami. Nesebično pomaga drugim sodelavkam. Smo ponosni nanjo in veseli, da jo imamo.
  • Barbara Lavrinc
    Barbara Lavrinc v študentskem referatu opravlja svoje delo kakovostno, natančno in prijazno. Študentom se skrbno posveti in vedno poišče ustrezne rešitve. Omeniti je treba obdobje, ko je v tragičnih okoliščinah v študentskem referatu ostala sama in kljub zahtevnim pogojem obvladovala vse delovne naloge. Čustveno zahtevno obdobje je prenesla z močnim pristopom in poskrbela, da študenti niso občutili posledic.
  • Ana Mendizza
    Ana Mendizza kot tehniška sodelavka na Katedri za informacijsko in grafično tehnologijo pokriva področje tiska, embalaže in grafične dodelave, zelo aktivno pa sodeluje tudi pri promociji fakultete in univerze. Delo opravlja vestno, izjemno kakovostno, samoiniciativno in inovativno ter je vedno pripravljena narediti še mnogo več. Je nepogrešljiv del kolektiva in ponosni smo, da je naša sodelavka.
  • Tina Premelč
    Tina Premelč je sodelavka v Službi za promocijo. Je samoiniciativna in vedno motivirana za nekaj več. Njena volja do dela je izjemna. Je pobudnica novih inovativnih aktivnosti, saj vedno znova išče nove načine za predstavitev naše fakultete. Skrbi za družbena omrežja, pomaga pri izvedbi delavnic, izobraževanj študentov in zaposlenih, obiskuje predstavitvene sejme, osnovne in srednje šole. S promocijsko dejavnostjo, ki je pod njenim vodenjem resnično zaživela, je pripomogla k dvigu ugleda fakultete in njeni prepoznavnosti.
Priznanja študentom +

Letos priznanje za posebne dosežke študentov na Naravoslovnotehniški fakulteti prejme:

  • Gašpar Marinič
    Gašpar Marinič v ospredje svojega oblikovanja postavlja čustva, zgodbo in ročne tehnike – pletenje in kvačkanje. Njegova diplomska kolekcija »Gaymer« je bila samostojno razstavljena v Mali Galeriji Banke Slovenije. Najnovejšo trajnostno kolekcijo pletenih oblačil  je predstavil na modni reviji NTF »Dotik.Objem.Poljub.« v Cukrarni. Sodeloval je tudi v skupinskem projektu Agripina (2022).

Priznanje najboljši študijski dosežek pa v letošnjem letu prejme:

  • Gregor Oštir
    Gregor Oštir je ustvarjalec računalniško generiranih vizualizacij in animacij, ki s poglobljenostjo na interdisciplinarnih področjih vizualnih komunikacij in didaktike, arheologije, umetnosti, zdravstva in naravoslovja ključno doprinaša k rezultatom in razvoju stroke študijske smeri grafike.
Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.