Projekt Živa knjižnica

Projekt V odsevu, ki deluje v okviru Društva študentov medicine Slovenije  v sodelovanju s kampanjo Mind the Mind ter z Društvom kulturno, informacijsko in svetovalno središče Legebitra in njihovim projektom »Živa knjižnica – ne sodi knjige po platnicah!« ponovno organizira Živo knjižnico na temo duševnih motenj.

Gre za dogodek, s katerim želijo zmanjšati stigmo, saj so knjige na tem dogodku pravzaprav posamezniki, ki so doživeli izkušnjo, okoli katere se pojavlja veliko predsodkov. Bralec, t. j. udeleženec dogodka, si izbere in izposodi knjigo-posameznika, kar pomeni, da se z njim 20 minut pogovarja. Namen pogovora je, da se bralec spozna z izkušnjo knjige, kar lahko uporabi kot iztočnico za razmislek o svojih morebitnih ponotranjenih negativnih oznakah. Tovrsten pristop se je pri zmanjševanju stigme izkazal za izredno uspešnega, saj je pristen in oseben.

Tokratna živa knjiga je posebna, saj zajema samo področje duševnih motenj.

Dogodek bo potekal 2. aprila 2022 od 9. do 13. ure v atriju Hotela Tresor.

Dodatne informacije dobite na naslovu vodsevu@slomsic.org 

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.