Razpis za sodelovanje študentov na ESA (Evropska vesoljska agencija) AKADEMIJI

V okviru ESA (Evropska vesoljska agencija) je odprtih več možnosti za sodelovanje študentov. Nekaj teh navajamo v nadaljevanju. Prosimo vas, da s tem seznanite zainteresirane študente oz. sodelavce. Za nekatere razpise je rok do konca novembra.Opozorili bi, da področje vesolja zajema najrazličnejša področja: od strojništva, novih materialov, kemije, biologije, zdravja, računalništva, elektronike in elektrotehnike, AI, (kibernetske) varnosti, energije, telekomunikacij, matematike in fizike, geodezije, okolja, inženiringa, astronomije, prava, marketinga, oblikovanja, kmetijstva, da omenimo le nekatere. Gre za visokotehnološka področja, in sodelovanje v izobraževalnih programih ESA lahko odpre nove možnosti mednarodnega sodelovanja za slovenske študente in pridobitev novih znanj, ki se lahko uporabijo ne le pri razvoju vesoljskih tehnologij, ampak tudi pri uporabi le-teh na zemlji.

ESA ACADEMY – CLEAN SPACE TRAINING COURSEESA Academy je objavila razpis za kandidate na ESA Academy – Clean Space Trainig Course, ki je odprt do 2. 1. 2024 do 23.59 CET.Kandidat mora izpolnjevati naslednje pogoje: biti star najmanj 18 let. Akademija ESA in ustrezni partnerji bodo ocenjevali samo prijave študentov, ki nimajo ali nimajo omejenih poklicnih izkušenj na področju ustreznega inženiringa ali tem, povezanih z vesoljem; biti državljan države članice ESA, Kanade, Latvije, Litve, Slovaške ali Slovenije; biti vpisan kot magistrski študij (dokončan diplomski študij) ali doktorski študent na univerzi (ne diplomirati pred tečajem usposabljanja); študirati za diplomo inženirja; imeti osnovno znanje o načrtovanju vesoljskih sistemov.Več informacij na spletni strani:  https://www.esa.int/Education/ESA_Academy/Applications_now_open_for_the_2024_edition_of_ESA_Academy_s_Clean_Space_Training_CourseESA ACADEMY  – INFORMACIJA O TRENUTNIH PRILOŽNOSTIH ZA ŠTUDENTEVeč informacij na povezavi https://www.esa.int/Education/ESA_Academy/Current_opportunities_for_university_studentsPRILOŽNOSTI ZA PRAKSO (INTERNSHIP) NA ESA – odprto do konca novembra!Gre za 3 – 6 mesečne prakse na ESA. Možnosti so odprte za študente zadnjega ali predzadnjega letnika magistrskega študija za študente iz držav, članic ESA, pridruženih držav ali držav s sporazumom o sodelovanju.Vsebinska področja:·        Strojništvo (optika, pogon, toplota, mehanizmi, strukture, materiali, robotika)·        Elektrotehnika (RF, napajalni in podatkovni sistemi, antene, mikroelektronika, EMC, komponente)·        Sistemski inženiring·        Telekomunikacijske in integrirane aplikacije·        Programsko inženirstvo·        Sistemi in delovanje zemeljskega segmenta·        Zagotavljanje in varnost izdelka/kakovosti·        Uporabna matematika·        Opazovanje zemlje in znanost o okolju (geofizika, meteorologija, klimatologija)·        Planetarna in vesoljska znanost (astronomija, astrofizika, solarna fizika)·        Znanosti o življenju in materialih·        Pravo (pogodbe, javna naročila, mednarodno javno pravo)·        Finance (kontrola projekta, analiza stroškov, revizija)·        Komuniciranje in odnosi z javnostmi·        Človeški viri·        Informacijska tehnologija·        Upravljanje objektov

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.