UGLJ // Vabilo na odprtje razstave NTF = Dolgi koraki, dolgo življenje

Nov mesec, nova v ciklu razstav NTF =. Tokrat bodo v ospredju portreti kranjskega fotografa Marka Breznika, ki je navdih našel v življenjskem motu ‘Dolgi koraki, dolgo življenje’.
Vabljeni, da se nam pridružite na pogovoru v torek, 11. junija, ob 16.00 na Ulična galerija TAM-TAM na Vegovi.
V izbranih fotografijah iz fotozina z naslovom Dolgi koraki, dolgo življenje avtor izpostavi podrobnosti, ki so nosilci likovnega jezika celotne serije fotografij, prikazanih v fotozinu. Tekom kreativnega procesa je avtor zadnja tri leta spremljal in fotografiral svojega dedka ob vsakdanjih dejavnostih in vrtnarjenju, kateremu ta posveča največ svojega časa. Inspiracija za projekt je bil njegov življenjski moto, ki je hkrati tudi naslov dela – gre namreč vzporedno z načeli vrtnarjenja, kjer je potrebna vztrajnost in potrpežljivost za doseg vidnih rezultatov trdega dela.
Mark Breznik (1999) je fotograf iz Kranja, ki deluje na področju portretne fotografije, poleg tega pa se v prostem času ukvarja tudi z umetniško ter analogno fotografijo. Trenutno zaključuje magistrski študij Grafičnih in interaktivnih komunikacij na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani. Je član kolektiva FotoKult ter pomočnik pri izvedbi mednarodnega festivala sodobne fotografije Kranj Foto Fest. Svojo prvo razstavo fotografij z naslovom ‘Kamni’ je imel v galeriji Layerjeve hiše leta 2023.
Avtor fotografij: Mark Breznik
Avtorja razstave: Mark Breznik, doc. dr. Jure Ahtik
Kurator razstave: doc. dr. Jure Ahtik
NTF =
Naravoslovnotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani s ponosom predstavlja cikel razstav NTF =, ki do konca leta krasi podobo Vegove ulice v Ljubljani. Predstavljen bo pregled rezultatov umetniškega dela in oblikovnih presežkov, ki so jih v zadnjem obdobju ustvarili študenti. Cikel razstav kurira doc. dr. Jure Ahtik.
Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.