UGLJ // Vabilo na odprtje razstave NTF = SEM(e)

V mesecu juliju vas vabimo na otvoritev nove razstave z naslovom NTF = SEM(e). Fotografska razstava študente Urške Klenovšek vam bo na ogled med 9. julijem in 5. avgustom 2024.Vabljeni, da se pridružite pogovoru in otvoritvi razstave v torek, 9. julija 2024, ob 18.00 na Ulični galeriji na Vegovi.

Fotografska razstava SEM(e)  približa očesu skoraj nevidni svet semen, ki ga v vsakdanjem življenju zaradi svoje majhnosti preprosto spregledamo in zanemarimo njegovo pomembnost. Razgali nam reliefe, teksture, nepopolnosti in barvitost, ki jih s sabo nosijo semena. Fotografsko botanično razstavo zaznamuje neobičajen preplet umetnosti in znanosti. Igra besed SEM(e) se v prvi vrsti navezuje na tehnologijo zajema fotografij, ki so nastale s pomočjo elektronskega vrstičnega mikroskopa – SEM (Scanning Electron Microscope), z dodano končnico -e pa dobimo še fotografske subjekte – semena.
Urška Klenovšek je študentka magistrskega programa Grafične in interaktivne komunikacije na Naravoslovnotehniški fakulteti, kjer je dokončala tudi dodiplomski študij. Inspiracijo za umetniško prakso črpa iz narave in svojih hobijev kot so gojenje rastlin, fermentacija, vrtnarjenje … Poleg študija opravlja študentsko delo v tiskarni, kjer se je priučila različnih veščin povezanih s tiskarstvom.
Razstava je nastala v sodelovanju z Botaničnim vrtom Univerze v Ljubljani.
Avtorica fotografij: Urška Klenovšek
Mentor: doc. dr. Jure Ahtik
Avtorja razstave: Urška Klenovšek, doc. dr. Jure Ahtik
Kurator razstave: doc. dr. Jure Ahtik
Naravoslovnotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani s ponosom predstavlja cikel razstav NTF =, ki do konca leta krasi podobo Vegove ulice v Ljubljani. Predstavljen bo pregled rezultatov umetniškega dela in oblikovnih presežkov, ki so jih v zadnjem obdobju ustvarili študenti. Cikel razstav kurira doc. dr. Jure Ahtik.
Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.